Internet Marketing Gids
Image default
Internet

Wat zijn Apps en wat kun je er mee?

Wat zijn apps?

Een app, wat is dat nou precies? Het staat op je telefoon, maar weet je eigenlijk waar het woord ‘app vandaan komt en wat je er allemaal mee kunt doen? Het woord app staat voor applicatie, oftewel toepassing. Anno 2020 zijn er ontelbaar veel applicaties die je op jouw telefoon kunt downloaden. En al deze applicaties hebben verschillende soorten gebruikers die worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Je kan hierbij denken aan apps voor fotografie, communicatie, informatie, vermaak, etc. En wanneer er iets niet tussenstaat waar jezelf of anderen behoeften aan hebben, kan je je altijd nog verdiepen in het zelf ontwikkelen van een app of het laten ontwikkelen van een app.

Verschillende soorten apps

Ook steeds meer bedrijven gaan gebruik maken van apps. Zij laten een app voor zich ontwikkelen en zorgen er zo voor dat de diensten die zij aanbieden ondersteund of verlengd worden. Bijvoorbeeld wanneer je naar een festival gaat en je wil informatie over de catering, het staat in de festival app. Heb je een lange schooldag en ben je even je rooster vergeten, je kan het snel bekijken in de school app. Misschien zit je in de trein en wil je de allernieuwste aflevering bekijken van jouw favoriete serie, je kan het allemaal vinden in de app! Er zijn oneindig veel mogelijkheden en jouw eigen telefoon te downloaden. Apple heeft de App Store en Android de Google Play Store. Je tikt in waar je naar op zoek bent en er verschijnen tientallen apps in beeld die bij jouw zoekopdracht passen. Voor sommige apps betaal je een bepaald bedrag, in één keer of maandelijks en voor andere apps hoef je niets te betalen.

Apps voor en door bedrijven

Er zijn ook apps ontwikkelt bedoeld voor onder andere bedrijven, ondernemers en persoonlijke projecten, waar ze diensten kunnen vinden om te gebruiken. Een van die Apps is AppSumo. AppSumo is van oorsprong een website waar eindgebruikers, maandelijks een deal kunnen scoren op het gebied van digitale diensten en/of producten. Je kan hierbij denken aan bepaalde software die je wil gebruiken of uitproberen en AppSumo biedt dit dan vervolgens aan mét flinke korting! Je kan hier niet alleen producten/diensten/etc. vinden die jij wilt gebruiken, maar ook jouw eigen programma aanbieden. Als je elke maand nieuwe deals wilt ontvangen, hoef je je alleen maar in te schrijven voor de nieuwsbrief. Dus wil jij een nieuw product, nieuwe software of diensten proberen voor een lage prijs? Schrijf je in en ze komen jouw kant op!