Ledenadministratie via verenigingssoftware, makkelijker kunnen we het niet maken, wel inzichtelijker

De ledenadministratie bijhouden kan een behoorlijk ingewikkelde aangelegenheid worden zonder de juiste handvatten. Met de juiste software oplossingen voor verenigingen maakt u het zelf een stuk makkelijker. Door middel van deze software wordt het voor verenigingen eenvoudiger om een uitgebreid leden- of relatiebestand bij te houden. Mutatieverzoeken kunnen geautomatiseerd worden en het systeem kan geïntegreerd worden met MS Office, MS Outlook, CMS en DMS. Dit soort software oplossingen voor verenigingen maken het bijvoorbeeld mogelijk om gemakkelijk bijeenkomsten te organiseren en snel visitekaartjes te maken. Ook kunt u de contributie en facturatie berekenen met behulp van de CRM verenigingssoftware.

All-in-one software oplossingen voor verenigingen: Livits

Wanneer uw vereniging te groot aan het worden is om alle leden bij te houden in een excel bestandje zou u eens kunnen denken aan een professionele ledenadministratie. Deze software is voornamelijk geschikt voor grote en complexe verenigingen. Livits is namelijk een totaalconcept dat helemaal aansluit bij de ambities van moderne ledenorganisaties. Met één systeem beschikt u over een website, leden- en relatiebeheer, documentstromen en online communities. Dat biedt zowel voordelen voor het bestuur als de leden van een vereniging. Leden zullen zich door deze verenigingssoftware meer betrokken voelen bij de vereniging. Op bestuurlijk niveau wordt onder andere de werkbelasting van bureaumedewerkers verminderd.

Braaza: verenigingssoftware voor kleinere ledenorganisaties

Uw vereniging draait met name om een goede administratie. Het bijhouden van de ledenaantallen en controleren of mensen hun contributie op tijd betalen. Met Braaza wordt het beheren van een ledenadministratie bijzonder eenvoudig. Daarnaast is dit ook een van de software oplossingen voor verenigingen die het mogelijk maakt om in korte tijd een responsive website te ontwikkelen. Deze website kan ingezet worden als ledennet en als communicatieplatform voor huidige en potentiële leden en andere belanghebbenden. Met deze verenigingssoftware kunt u uw leden online exclusieve informatie aanbieden. Ook is het heel gemakkelijk om professionele nieuwsbrieven te sturen naar alle leden van een vereniging of organisatie.