Internet Marketing Gids
Image default
Marketing strategie

Leg de aandacht op hoofdzaken

Bedrijven moeten maandelijks het salaris van het personeel verwerken zodat zij het op tijd op rekening ontvangen. Het verwerken van salaris is een onderdeel van een bedrijf waar veel ondernemers tegenop kijken omdat het veel tijd en moeite kost. Niet ieder bedrijf beschikt over middelen en budget om personeel aan te nemen zodat zij de verantwoordelijkheid krijgen over de salarisadministratie. De ondernemer kan de tijd die normaal in het verwerken van het salaris wordt gestoken, nu besteden aan hoofdzaken zoals het sluiten van mogelijke deals en klanten werven. Er hoeft ook geen sprake meer te zijn van een loonberekening om het juiste salaris uit te keren.

De kleinere ondernemingen kunnen er voor kiezen om de salarisadministratie uit te besteden aan een extern bedrijf. Bedrijven die dienen als een loonservice zijn gespecialiseerd op dat gebied zodat het salaris gemakkelijk en snel wordt verwerkt. Dit soort bedrijven hebben gespecialiseerd personeel in dienst die de kennis en kunde hebben om het verwerken van het salaris zo goed mogelijk uit te voeren. Het berekenen van lonen en rekening houden met verschillende cao’s is voor hen een dagelijkse bezigheid, de loonwijzer komt hier regelmatig aan bod. Het uitbesteden van bedrijfsonderdelen aan andere bedrijven zal niet kosteloos gebeuren want zij willen daar geen vergoeding voor. Zij besteden immers tijd en moeite om de werkzaamheden van jou gedaan te krijgen. 

Als er onvoldoende kennis aanwezig is kan het verstandig zijn om bedrijfsonderdelen uit te besteden zodat de besteedde tijd op hoofdzaken gelegd kan worden. Ondanks de vele voordelen willen ondernemers geen onderdelen uitbesteden omdat zij dit een uitstraling van zwakte is. Het liefst zouden zij graag zoveel mogelijk taken tot zich nemen om te laten zien wat het bedrijf aan kan, de andere kant is dat al veel bedrijven hierdoor onderdoor zijn gegaan. Het uitbesteden van het salaris aan een loonbureau is een verstandige keuze.

http://www.cbbs.nl