Internet Marketing Gids
Image default
Aanbiedingen

Van hoteliers tot gezondheidswerkers – dit zijn de sectoren die smeken om meer werknemers

Van hoteliers tot gezondheidswerkers – dit zijn de sectoren die smeken om meer werknemers 

Als je op jacht bent naar een nieuwe carrière, kunt je één van deze sectoren overwegen. Door de grote vraag hebben deze sectoren het moeilijk om genoeg gekwalificeerde werknemers te vinden om al hun posities in te vullen. En daar kun jij als werkzoekende gebruik van maken!

 

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg kampt al jaren met een tekort aan specialisten. En dit werd nog eens versneld door de coronacrisis. De verwachting is bovendien dat er over een paar jaar een bijna niet te overbruggen tekort aan zorgpersoneel zal ontstaan. Eén van de redenen hiervoor is dat naarmate de babyboomers ouder worden, zij meer medische zorg nodig zullen hebben. Vergrijzing dus. Daarnaast is er een groeiende vraag naar thuiszorgmedewerkers en persoonlijke verzorgers. Als je van nature verzorgende bent en goede sociale vaardigheden hebt, zou een carrière in de gezondheidszorg goed bij je kunnen passen.

 

Horeca

De horeca is ook booming, deels dankzij een sterke economie en historisch lage werkloosheid. Hoteliers hebben het moeilijk om genoeg werknemers te vinden om al hun kamers bij te kunnen houden. Ze hebben ook moeite om hun restaurants en bars te bemannen. Als je een echt mensenmens bent, en graag in een snelle omgeving werkt, kan een baan in de horeca perfect voor je zijn.

 

Productie 

De productie-industrie blijft maar groeien. De branche is namelijk onderhevig aan razendsnelle digitale en technologische ontwikkelingen. Maar hierdoor wordt het ontzettend lastig om gespecialiseerd personeel te vinden. Dit personeel moet namelijk beschikken over de juiste technische kennis en uit de voeten kunnen met al deze nieuwe technologieën. Daarom zijn ze wanhopig op zoek naar werknemers met ervaring in robotica en engineering. Werktuigbouwkunde vacatures vliegen je dan ook om de oren als technisch specialist. Als je ervaring hebt op deze gebieden, of als je er meer over wilt leren, kan een loopbaan in de productiesector iets voor jou zijn.

 

ICT

Ze waren al in trek, en dat is niet veranderd: I(C)T’ers. Programmeurs hebben het voor het uitkiezen. En de arbeidsvoorwaarden die hier tegenover staan liegen er niet om. Bedrijven stunten met een onbeperkt aantal vakantiedagen, workations of een baaldag – het kan niet gek genoeg. En dit allegaartje van een arbeidsvoorwaardenpakket wordt ook nog eens getopt met een steengoed salaris.  Kortom, als ICT’er ligt de wereld aan je voeten.

Wat wordt jouw volgende stap? 

Als je op zoek bent naar een nieuwe carrière, kun je één van deze sectoren overwegen. Door de grote vraag hebben deze sectoren het moeilijk om voldoende gekwalificeerde werknemers te vinden om alle vacatures in te vullen. Dus als je de vaardigheden hebt die ze zoeken, is dit het perfecte moment om op zoek te gaan naar een baan!

https://www.t-pion.nl/