Internet Marketing Gids
Image default
Aanbiedingen

3 manieren om video effectief te gebruiken bij de SMM promotie van restaurants

web programming

Verrassend genoeg gebruiken de meeste bedrijven geen video in hun SMM-promotiecomplex. We namen restaurantbeoordelingen op en keken naar 50 beroemdste bars en restaurants in de afgelopen 3-4 maanden op Facebook. Het bleek dat meer dan 60% helemaal geen video’s publiceert en slechts 5% heeft in deze periode meer dan 1 video in de feed vrijgegeven.

Naar mijn mening is dit een serieuze omissie, omdat video een hoge mate van contacteffectiviteit heeft en volgens SocialBakers video’s geüpload naar Facebook meer organisch bereik krijgen dan andere soorten inhoud.

Organisch bereik – plaats weergaven door gebruikers in hun nieuwsfeeds of op de pagina van uw instelling – zonder advertenties te gebruiken en zonder rekening te houden met de meningen die zijn ontvangen via interacties met vind-ik-leuks, herposten en opmerkingen.

Functie van Facebook is “stille” video laden – de video start automatisch, in de focus van uw scherm, maar het geluid wordt alleen handmatig ingeschakeld. Zo’n bericht trekt dus de aandacht, maar veroorzaakt geen irritatie bij het onverwacht opnemen van de audioreeks.

De video zou zeker in uw feed moeten verschijnen en regelmatig moeten verschijnen, maar hoe u dit op een natuurlijke en effectieve manier kunt doen. Hoe maak je je videofeed organisch binnen je café- of restaurantgemeenschap?

Hier zijn drie manieren om video’s te integreren in uw sociale gemeenschappen op Facebook en Instagram:

Video-uitnodiging

Als je van plan bent een evenement te houden, het programma ervan hebt uitgedacht, de datum en tijd hebt goedgekeurd en er een poster voor hebt gemaakt. Versterk het effect door een aanvullende mededeling te doen:

Neem een ​​videoboodschap op namens iemand die de sleutelfiguur van het evenement zal zijn (de artiest die zal optreden; de gastheer die de vakantie zal houden; van jou persoonlijk, als eigenaar of art director).

Richt de video voor leden van de gemeenschap (geïmproviseerd, of beter, door van tevoren een toespraak voor te bereiden). Vertel ons over het evenement: wanneer, hoe laat en wat er zal gebeuren; of er wedstrijden zullen zijn, of er prijzen zullen zijn – stimuleren. Vertel uw abonnees dat u ze vanavond zeker kunt verwachten.

Schiet zo dat de achtergrond (achtergrond) het interieur van de hal is, het logo van de instelling aan de muur of de inkomhal met een bord.

Plaats uw videoboodschap op uw social media-pagina’s. Als dit Facebook is, zorg er dan voor dat u de video uploadt (niet via een link of van YouTube) – in dit geval bereikt u het gewenste effect en krijgt u extra dekking.

Verhoog uw advertentieplaatsing met betaalde dekking.

Video-uitzending

Als er al iets interessants gebeurt in uw etablissement, zend het evenement dan uit in een ruim videoformaat. Leg het uit voor degenen die nu niet bij je zijn – ze zullen zeker van gedachten veranderen en vanavond bij je komen.

Je schiet “onderweg” en met de middelen bij de hand. Alles wordt verergerd door gedimd licht en luide muziek, maar als je video zwarte zijkanten heeft, trilt het beeld en gorgelt het geluid, dan mag je in geen geval dergelijk materiaal uploaden.

Maak later een videoverslag. Maar ik raad aan om materialen te gebruiken die niet “uit de hand” zijn genomen, maar met behulp van eerder voorbereide apparatuur. Stel meerdere camera’s op voor de start (op statieven of aan de muren) – 2-3 opnamepunten: plaats van uitvoering, hal, ingangsgroep. Verzamel op het einde het materiaal, knip het in een reportageformaat – dit zal een uitstekende bevestiging zijn dat het evenement plaatsvond voor degenen die niet kwamen – en een bevestiging dat soortgelijke evenementen in uw instelling worden gehouden voor degenen die alleen maar naar uw bar of restaurant kijken.

Videopodcasts

Je hebt regels met materialen (koppen) gedefinieerd. Je maakt een contentplan. Maak en voer afzonderlijke regels in, niet met foto’s en tekst, maar met video.

Welke publicaties kunnen worden verbeterd met video:

Informatie over het nieuwe menu-item. Upload een ruime video van het maken van een cocktail of gerecht.

Presentatie van een nieuwe medewerker (kok, barman, ober).

Opening van een nieuwe hal of zomerterras.

Vergeet niet om de geüploade video aan uw Facebook-pagina toe te voegen en deze te uploaden naar de videoalbums van uw community – dit zorgt voor extra contact met hem.

Volgens Socialbakers kunnen video’s voor Instagram en Facebook het beste als volgt worden samengesteld: 11-12 seconden voor het verhaal zelf, 3-4 seconden voor een call-to-action (CTA) en branding.

Het belangrijkste is om goed op de kwaliteit van de video te letten, evenals op de rest van het materiaal dat in de gemeenschappen van uw bar of restaurant wordt gepubliceerd.

https://www.webdeveloper.today/2022/07/add-microsoft-office-account-in-outlook.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/about-us.html