Internet Marketing Gids
Image default
Aanbiedingen

Anaalklieren bij een hond

Als hondeneigenaar wil je natuurlijk alleen maar het beste voor je hond, dit doe je door hem of haar goed voer te geven, goed te verzorgen en op tijd naar de dierenarts gaan als je merkt dat er iets niet helemaal in orde is. Bij honden zijn ziektes, infecties en virussen vaak moeilijk te herkennen en daarom is het zo belangrijk dat je het gedrag van je hond goed kent en daar ook op let. Als dat namelijk het geval is zul je gedragsveranderingen sneller opmerken, dit kan bijvoorbeeld aan het eetgedrag liggen of de activiteit van de hond. Ook is het fijn om het een en ander over het lichaam van je harige vriend te weten. In deze blog vertellen we je daarom meer over de anaalklieren hond

Wat zijn anaalklieren

De anaal klieren van een hond bevinden zich in de sluitspier van de anus. De twee kleine zakjes bevatten sterk ruikende vloeistof en is bedoeld voor territoriumafbakening. Normaal gesproken worden deze zakjes geleegd als de hond zijn of haar ontlasting doet, maar als dit niet gebeurd kunnen de zakjes overvol raken. Dit kan alleen gebeuren als jouw hond last heeft van diarree, daardoor kunnen de anaalklieren namelijk niet goed geleegd worden. 

Hoe herken je anaalklierproblemen bij een hond?

Anaalklierproblemen komen in verschillende vormen. Zo heb je overvolle anaalklieren, anaalklieronsteking en overvulde anaalzakken. De problemen hebben echter wel één ding gemeen en dat is dat de hond last of jeuk heeft aan de anus. Bijt jouw hond aan de anus of doet het beestje aan sleeën? Dan is de kans groot dat hij lijdt aan een van de hiervoor genoemde anaalklierproblemen. 

Aanhoudende of terugkerende klachten?

In de meeste gevallen verdwijnen de klachten weer na een tijdje, maar het kan zijn dat de klachten langer aanhouden of zelfs regelmatig terugkeren. Als dat het geval is, is het belangrijk om de achterliggende oorzaak te vinden. Een veel voorkomende oorzaak is dan ook verkeerde voeding, koop kwalitatief goede en vezelrijke voeding voor je hond en de klachten zullen waarschijnlijk snel verdwijnen. Je kunt ook nog antibioticazalf proberen. Als dit allemaal niet werkt is het altijd nog mogelijk om de anaalklieren operatief te laten verwijderen, zo weet je zeker dat jouw hond nooit meer last heeft van de klachten.

 

https://nl.bellfor.info/