Internet Marketing Gids
Image default
Aanbiedingen

Tips bij het huren van een aanhangwagen

Tips bij het huren van een aanhangwagen

Je kent het wel, je gaat verhuizen en moet veel meubels meenemen, maar je auto is te klein. Ook als de afstand niet zo groot is, zul je vaak heen en weer moeten rijden, om alle spullen op de nieuwe plek te krijgen. Erg vervelend en met de huidige benzineprijzen ook niet leuk voor de portemonnee. Gelukkig zijn er manieren om meer spullen in een keer te vervoeren. Een aanhangwagen is zo’n optie. Hiermee kun je veel spullen tegelijkertijd meenemen en hoef je een stuk minder vaak heen en weer te rijden. Gelukkig kun je tegenwoordig een aanhanger huren, zodat je er niet meteen zelf eentje hoeft aan te schaffen. Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten, die we hier zullen voorstellen.

 

Voordelen van de aanhangwagen

Een aanhanger zorgt er niet alleen voor dat je gemakkelijk veel spullen kunt vervoeren, maar heeft meer voordelen. Zo is het een stuk goedkoper dan wanneer je een verhuiswagen moet regelen. Doordat je de aanhanger aan je auto hangt, kun je zowel de aanhanger als ook de auto gebruiken. In de aanhanger kun je de grovere spullen kwijt, terwijl je de kleinere en breekbare spullen veilig in de auto kunt zetten. Bovendien kun je met een aanhangwagen meer dan alleen je meubels verhuizen. Ook planten, bomen en zand kunnen bijvoorbeeld eenvoudig worden vervoerd. Wil je dus beplanting uit je oude tuin meenemen naar je nieuwe tuin? Dan kun je dit in de aanhanger vervoeren.

 

Welke aanhanger heb ik nodig?

Wanneer je een aanhanger wilt huren, moet je je realiseren dat de keus groot is. Welke aanhanger je moet hebben, hangt af van je doel. Ook heeft je rijbewijs hier invloed op. Heb je alleen een B-rijbewijs zonder uitbreiding voor een aanhanger, mag de aanhanger maximaal 750 kg wegen. Ook mag het totale gewicht van de gevulde aanhanger en auto niet hoger dan 3500 kg zijn. Zorg er dus voor dat je hierop let, om onderweg geen problemen te krijgen. Dit is niet alleen belangrijk voor als je een controle krijgt, maar ook voor je eigen veiligheid. Wanneer de aanhangwagen zwaarder is dan toegestaan met jouw rijbewijs, is de kans groot dat de wagen anders reageert als jij verwacht, waardoor je in gevaarlijke situaties terecht kunt komen. Vergeet dit dus niet. Heb je nog nooit met een aanhanger gereden? Rijdt dan eerst naar een rustige plek toe met de lege aanhanger, zodat je kunt oefenen met rijden. Hierdoor zal het met een gevulde aanhangwagen met je waardevolle spullen ook een stuk makkelijker zijn en weet je wat je doet!

 

https://www.123machineverhuur.nl/