Internet Marketing Gids
Image default
Industrie

Bioreactor algae is het nieuwste van het nieuwste: lees hier meer

Er wordt tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van biotechnologie. Deze processen vinden plaats binnen een bioreactor. In deze reactor worden vervolgens een aantal stoffen gesynthetiseerd. Hiervoor gebruikt men gist-, cel- en biologische structuren.

Je kan de eindresultaten hiervan in ons dagelijkse leven terugvinden. Enkele voorbeelden hiervan zijn kaas, bier en yoghurt. Tegenwoordig worden bioredactoren niet alleen voor de voedingsmiddelenindustrie gebruikt, maar ook voor onderzoek naar en de productie van geneesmiddelen.

 

Hoe werkt een algen bioreactor?

Het spreekt waarschijnlijk voor zich dat in een bioreactor algen zitten. Deze halen bepaalde voedingsstoffen uit het water. Het voordeel hiervan is dat ook de meststoffen die het water bevat verwijderd worden.

Nu is het niet zo dat een algenreactor een aparte zuivering is. Het is een onderdeel van een groter geheel, dus een klein stukje van een grote installatie. Algen hebben om optimaal te kunnen werken zowel zuurstof nodig als een watertemperatuur van minimaal 10 graden.

 

Hoe effectief is een bioreactor algae?

Tot nu toe is er nog niet bekend hoe effectief dit systeem is. Dit komt omdat het een totaal nieuw concept is. Wel is er momenteel een testfase gaande met een bioreactor algae. De uitslagen hiervan zijn dat zijn dat de door de algen uit het water gehaalde meststoffen voor een betere oogst zorgen.

 

Waar komen de gebruikte algen vandaan?

De algen die in een bioreactor zitten worden speciaal voor dit doel gekweekt. Hiervoor zijn speciale bedrijven die in deze vorm de juiste systemen hebben om de algen op de goede manier te kunnen kweken.

Het is goed mogelijk dat een van deze bedrijven behulpzaam zou kunnen zijn met algenkweek en deze aanzienlijk verbeteren. Bioreactor algae van LGEM zijn in staat om je productieprocessen te verbeteren. Als het over algen kweken gaat, zijn zij het ideale bedrijf om een samenwerking mee te starten.

 

Een bioreactor algae kan in de toekomst gist en schimmels vervangen

Algen produceren door zonlicht en CO2 stoffen die als diervoeders of voedingssuplement kunnen worden gebruikt. In de toekomst zal het mogelijk zijn om met de bioreactor meerdere stoffen te maken.

De aandacht gaat op dit moment nog uit naar bèta-carotheen. Deze stof werkt als een UV-blokker. Ook wordt deze stof in de voedingsmiddelenindustrie als anti-oxidant gebruikt. In de toekomst kunnen waarschijnlijk ook omega-3 vetzuren en astaxathine worden gemaakt met algen.

Omdat de zon fungeert als gratis energiebron, kan een bioreactor met algen zeer efficiënt zijn. Het bedrijf LGem is al heel ver met het ontwikkelen van deze techniek. Zij zien er een grote uitdaging in om met algen bioreactoren een nog hogere opbrengst te genereren dan tot nu toe voor mogelijk werd gehouden.

 

 

https://lgem.nl/