Internet Marketing Gids
Image default
Energie

Kleine windmolens en de voordelen die het met zich meebrengt

Mensen nemen alle natuurlijke magie van windenergie en transformeren het in een elektriciteits machine op kleinere schaal. Kleine windmolens, zoals de kleine windmolen van EAZ, fungeren als een milieuvriendelijke toegangspoort tot schone, rendabele, hernieuwbare energie en wijzen de weg naar een meer milieubewuste toekomst. Maar hoe werkt energie precies, en hoe kan een kleine windmolen je huis van stroom voorzien? Dat wordt in dit artikel nader toegelicht. 

 

Hoe werken kleine windmolens?

Kleine windmolens, ook wel windmolens voor woningen genoemd, hebben deze functionaliteit als windmolens voor industrieel gebruik. Alle windmolens zetten de kinetische energie die door de wind wordt opgewekt om in mechanische energie. Hun propellers zijn zo ontworpen dat ze de grootste hoeveelheid energie uit de wind vangen. Wanneer de opgevangen windenergie wordt omgezet in elektriciteit, kan de kleine windmolen stroom leveren voor je huishoudelijke verlichting, elektrische verwarming, toestellen en nog veel meer. Afhankelijk van de grootte van je kleine windmolen en je geografische locatie, kun je genoeg energie opwekken om je energierekening volledig te laten verdwijnen.

 

Hoe kan een kleine windmolen mijn huis voorzien van stroom?

Als je naar een eenvoudige kleine windmolen kijkt, zul je wellicht verbaasd zijn dat deze je in je elektriciteitsbehoeften kan voorzien of zelfs deze kan aanvullen, maar windmolens voor woningen kunnen een vermogen produceren van 400 watt tot 100 kW.  De gemiddelde windsnelheid in je gebied bepaalt hoeveel windenergie kan worden omgezet. 

Wist je dat de door de wind opgewekte elektriciteit de volgende huishoudelijke apparaten van stroom kan voorzien:

  • Apparaten (wasmachine, droger, vaatwasser, enz.)

  • Airconditioning- en verwarmingssystemen

  • Waterverwarmers

  • Huishoudelijke verlichting

 

De beste maatstaf voor de prestaties van kleine is de jaarlijkse energie-output. Misschien wist je het niet, maar er is een duidelijk verschil tussen vermogen en energie. Vermogen, dat wordt gemeten in kilowatt (kW), is de snelheid waarmee elektriciteit wordt verbruikt. Energie, die wordt gemeten in kilowattuur (kWh), is de totale hoeveelheid die wordt verbruikt. Wanneer je op zoek bent naar de perfecte kleine windmolen voor je woning, zoek dan naar de geschatte kWh/jaar van de turbine om te bepalen of een windturbine genoeg elektriciteit kan produceren om aan je vraag te voldoen.

 

Waarom windenergie?

Niet zonder reden stappen milieubewuste huiseigenaren massaal op groene stroom alternatieven over om hun afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en van fossiele brandstoffen te verminderen. Nu de steeds dringender wordende realiteit van klimaatverandering vraagt om echte, effectieve verandering zijn hernieuwbare energiebronnen aantrekkelijker dan ooit geworden. Terwijl zonne-energie zowel in de industrie als in woningen enorm aan populariteit heeft gewonnen, volgt windenergie op de voet. 

Het potentieel van windenergie is overduidelijk, maar als individuele huiseigenaar kan het moeilijk zijn om te begrijpen hoe je deze energie effectief in je huis kunt gebruiken. De voordelen kunnen worden opgesplitst in drie sleutelfactoren: windenergie is 100% milieuvriendelijk, gratis op te wekken en 100% hernieuwbaar.

Zolang de aarde blijft draaien, zullen de verschillende atmosferische drukken wind blijven creëren, die vervolgens kan worden omgezet in elektriciteit in een onophoudelijke lus. Huiseigenaren zijn alleen verantwoordelijk voor de installatiekosten van hun kleine windturbine – de daarna opgewekte energie kost niets. En omdat windenergie volledig afhankelijk is van natuurlijke atmosferische verschijnselen, zijn er geen schadelijke gassen, oliën of giftige stoffen betrokken bij het omzettingsproces. Dus of je nu je energierekeningen of je koolstofvoetafdruk wilt verlagen, door te kiezen voor kleine windmolens kan je beide voordelen in één klap binnenhalen.

Als je je huis verrijkt met een kleine windmolen, verminder je effectief je afhankelijkheid van conventionele energiebronnen en sluit je je  aan bij de rijen van eco-bewuste huiseigenaren die een groenere toekomst nastreven.

 

Tijd voor een kleine windmolen

Kleine windmolens in opkomst en vertoont geen tekenen van vertraging. Huiseigenaren die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en hun maandelijkse energierekeningen willen verlagen, zullen zeker de vruchten plukken van beide zodra hun kleine windmolen is geïnstalleerd. Hoewel de aanloopkosten hoog kunnen zijn, is het een slimme manier om te profiteren van een oneindig overvloedige bron. Gebruik het voor thuis, of als boerderijstroom, er zijn genoeg mogelijkheden!

 

https://www.eazwind.nl/