Internet Marketing Gids
Image default
Bedrijven

Electrische veiligheid

Omgaan met elektriciteit brengt risico’s met zich mee. Daarom is het essentieel om de gegevens van Elektricien Eindhoven spoed te kennen, zodat u niet zelf met elektriciteitsproblemen te maken krijgt. U kunt alle elektrische problemen in uw huis of bedrijf gewoon door een professional laten oplossen. En om elektrische veiligheid te hebben, moet u eerst elektrische veiligheidsrisico’s identificeren.

Identificeer elektrische veiligheidsrisico’s

Omdat elektriciteit niet kan worden geroken, gehoord of gezien, is het van cruciaal belang dat u over de juiste systemen beschikt om deze gevaarlijke energie te beheren voor de gezondheid van uw werknemers en het succes van uw bedrijf. Elektrische schokken en vlambogen zijn de twee gevaarlijkste aspecten van elektriciteit. Elektrische veiligheid is van cruciaal belang omdat gevaren zoals vlambogen en schokken u kunnen doden als u eraan wordt blootgesteld. Gelukkig is de kans hierop klein. Beheersmaatregelen om deze gevaren te voorkomen, vereisen daarentegen zorgvuldig beheer, aandacht voor detail en technische expertise. Verwondingen door elektrische schokken kunnen een hartstilstand omvatten als gevolg van het elektrische effect op het hart, de spieren, de zenuwen en weefselvernietiging door een stroom die door het lichaam gaat, thermische brandwonden door contact met de elektrische bron en vallen of letsel na contact met elektriciteit . Verwondingen door boogflitsen omvatten brandwonden door de hoge temperaturen die door de boog worden geproduceerd, blindheid door het ultraviolette licht dat door de boog wordt geproduceerd en gehoorverlies door de drukgolf die door de boogexplosie wordt geproduceerd.

Het is van cruciaal belang voor het beheersen van elektrische risico’s.

Kortom, het hebben van een elektrisch veiligheidsbeheersysteem is van cruciaal belang. Wat houdt dat precies in, vraagt ​​u zich misschien af? De grootte van uw organisatie bepaalt het. De basisregels voor elektrische veiligheid moeten echter in het algemeen worden gevolgd. Training, naleving en auditing moeten allemaal deel uitmaken van de veiligheidsregels. Elektrische veiligheidsinstructies moeten ook aanwezig zijn, met betrekking tot vlamboog, werken onder spanning, ontwerpnormen, aardingssystemen, gevaarlijke gebieden, bliksembeveiliging, elektrisch onderhoud, elektrische isolatie en immobilisatie, storingzoeken en uitfaseren, uitgravingen en cartridge-gereedschappen, veroudering en veroudering , en brandsystemen zijn allemaal gedekt. Bovenop de elektrische veiligheidsinstructies moet u een elektrisch autorisatiesysteem hebben waar werknemers een commandostructuur kunnen volgen. U moet verschillende autorisatieniveaus hebben voor elektrisch personeel, die beperken wat voor werk ze kunnen doen. U kunt verschillende autorisatieniveaus hebben, zoals een senior bevoegd persoon, een bevoegd persoon en een competent persoon.