Internet Marketing Gids
Image default
Bedrijven

Meer zicht op de prestaties van je organisatie met People Analytics

Het is voor een bedrijf belangrijk om altijd goed in de gaten te houden hoe het eigenlijk gaat met het personeel. Dit wordt niet voor niets het menselijke kapitaal van een bedrijf genoemd. Zitten jouw medewerkers goed in hun vel en kunnen ze effectief werken? Dan behaalt jouw organisatie over het algemeen ook betere resultaten. Met People Analytics behoud je het overzicht over het welzijn en de prestaties van je bedrijf.

 

Jouw bedrijf succesvoller dankzij People Analytics

 

People Analytics is een proces dat door steeds meer organisaties wordt ingezet. Het is ook wel bekend onder de naam HR Analytics en het omhelst het proces van verzamelen, analyseren en interpreteren van data, met betrekking tot het personeelsbestand van een organisatie. Je krijgt inzicht in prestaties via People Analytics, waardoor je weet wat voor aanpassingen er gemaakt moeten worden om nog succesvoller te worden. Dankzij de data die je vergaart met People Analytics maak je makkelijker strategische aanpassingen.

 

De verschillende toepassingen van People Analytics

 

People Analytics kan op meerdere verschillende vlakken binnen een organisatie worden ingezet.

  • Werving en selectie: goede data-analyse is een belangrijke tool om te begrijpen met welke bronnen je de beste mensen aantrekt. Je krijgt hiermee ook beter inzicht in de selectiecriteria die je het beste kan gebruiken om de juiste mensen aan te trekken.
  • Talentontwikkeling: met People Analytics is het mogelijk om in beeld te krijgen welk potentieel talent zich allemaal binnen jouw organisatie bevindt. Het helpt een HR-team om een plan op te stellen om deze talenten te helpen zich te ontwikkelen.
  • Verloop van medewerkers: People Analytics is ook inzetbaar om het verloop van je personeelsbestand te analyseren. Zo leer je beter te begrijpen waarom mensen vertrekken en kan je maatregelen nemen om dit te voorkomen.
  • Diversiteit en inclusie: wil jij binnen jouw bedrijf diversiteit en inclusie bevorderen? Met data-analyse identificeer jij welke processen er aangepast moeten worden om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf diverser wordt.
  • Betere prestaties behalen: met een goede analyse van de prestaties van een bedrijf krijg je een duidelijk beeld van de factoren die invloed hebben op de prestaties van jouw medewerkers. Aan de hand hiervan maak je dan weer aanpassingen.

 

 

Waarom People Analytics ook goed is voor jouw organisatie

 

Het is voor elke organisatie de moeite waard om People Analytics in te zetten. Bedrijven als Deepler helpen jou om hiermee aan de slag te gaan. Dankzij People Analytics is het voor de leiding van een organisatie bijvoorbeeld mogelijk om beslissingen te nemen op basis van objectieve gegevens. Zo zorg je ervoor dat de effectiviteit en nauwkeurigheid van je beslissingen sterk verbetert, in vergelijking tot wanneer je een besluit neemt op basis van gevoel. People Analytics helpt ook kosten te besparen. Je krijgt beter inzicht in de werving van nieuwe mensen, maar ook in hoe jij mensen bij je bedrijf houdt. Dit leidt dan weer tot gerichtere investeringen waar minder kosten bij komen kijken. Dankzij een grondige data-analyse krijg je ook beter inzicht in de productiviteit bij je bedrijf. Hiermee zorg jij ervoor dat de productiviteit en betrokkenheid van je personeel groter worden.

 

Zet People Analytics ook bij jouw bedrijf in

 

Zoals je hebt kunnen lezen is People Analytics een waardevolle tool om de prestaties van je organisatie te verbeteren, maar ook om op kosten te besparen. Het helpt jou om geïnformeerde beslissingen te nemen en de resultaten van je bedrijf te optimaliseren. Dit geeft jou op de lange termijn een groot voordeel ten opzichte van je concurrenten, doordat je beslissingen neemt die gebaseerd zijn op harde, onweerlegbare feiten.

https://www.deepler.io/nl/