Internet Marketing Gids
Image default
Rechten

Nederland en de vaccinatiedruk

Het is wettelijk verplicht dat elke werkgever en werknemer zich moet houden aan bepaalde richtlijnen en wetten om een veilige werkomgeving te creëren. In Nederland is de vaccinatiedruk aan toenemen. Om deze reden willen werkgevers een veilige werkomgeving voor hun personeel realiseren. Dit willen ze verwezenlijken door de Corona maatregelen in stand te houden en hun personeel te laten vaccineren. Het is echter wettelijk gezien zo dat een werkgever je niet kan verplichten te vaccineren. In Nederland zijn geen vaccinatieverplichtingen, dus je werkgever kan dit ook niet van je vragen. Als ondernemer mag je, je personeel niet eens vragen naar gezondheidsverklaringen, zoals een vaccinatiepaspoort. Toch is de vaccinatiedruk vrij hoog in Nederland. Hoe komt dit? Hieronder kan je er meer over lezen!

De ondernemer en het personeel

Je wilt als ondernemer natuurlijk je personeel veilig houden. Dit betekend dus ook dat je je personeel gezond wilt houden. Wat je als ondernemer wel mag is de maatregelen in stand houden op de werkvloer. Dus de 1,5 meter afstand, mondkapjes niet te veel mensen op een plek. Of je laat je personeel vanuit thuis werken als dat kan. Als ondernemer kan je ook deze maatregelen in acht houden om de veiligheid te waarborgen.

De vaccinatiedruk

Het is wettelijk bepaald dat iedere individu van de Nederlandse bevolking zelf mag bepalen wat zij of hij met hun lichaam doet. Dit wordt in de wet ook wel het recht van zelfbeschikking en lichamelijke onaantastbaarheid genoemd. Als Nederland een wettelijke vaccinatieplicht in wil voeren dan komt dit in strijd met de wet.

Anchor: vaccinatiedruk

https://stichtingcoronaonderzoek.nl/vaccinatiedruk/