Internet Marketing Gids
Image default
Aanbiedingen

Plateauwagen te koop

Zie jij ergens een mooie plateauwagen te koop staan? Maar weet je eigenlijk niet waar je een plateauwagen voor kan gebruiken of weet je niet of een plateauwagen wel voor jouw klussen geschikt is. Wil je meer informatie over de specificaties van jouw plateauwagen? In deze blog behandelen we alle nodige informatie over plateauwagens en de opties.

Plateauwagen voordelen

Een plateauwagen is erg multifunctioneel en praktisch, zo kan deze alle zijborden afzonderlijk van elkaar uitklappen. Je hebt ook geen uitstekende wielen of spatborden omdat de wielen onder de laadvloer zitten, op deze manier kan je het hele laadoppervlak benutten. Door de uitklapbare zijborden en de wielen onder de laadvloer wordt laden en lossen erg gemakkelijk gemaakt.

Laadvloerhoogtes en hoeveelheid assen

Plateauwagens heb je in drie verschillende laadvloerhoogtes, namelijk 56, 63 of 72 cm. Bij een laadvloerhoogte van 56 cm vangt de plateauwagen het minste wind, ook is deze hoogte gemakkelijk te combineren met oprijplaten, omdat de hellingshoek kleiner is. De meeste plateauwagens worden geleverd met een laadvloerhoogte van 63 cm, ideaal voor een betere wegligging met 13 inch wielen ten opzichte van 10 inch wielen. Ook is het zwaartepunt bij een laadvloerhoogte van 63 cm nog relatief laag in vergelijking met de 72 cm. Het grote voordeel van een laadvloerhoogte van 72 cm is dat je makkelijker met de hand kan laden en lossen. 

Een lager zwaartepunt geeft een voordeel bij zware lading!

Evenals bij de laadvloerhoogtes kan je ook drie hoeveelheden assen kiezen, 1, 2 of 3. Voor de kleinere klus die je niet vaak uit gaat voeren kan je het beste kiezen voor een enkelasser. Mocht je toch wat vaker en wat grotere ladingen gaan vervoeren, dan kan je beter kijken naar een tandem- of tridemasser. De laadvermogens van tandem- en tridemasser plateauwagens liggen ook hoger dan bij een enkelasser. Kijk van tevoren wat je wilt gaan vervoeren om zo jouw keuze duidelijker te krijgen.

Zelf samenstellen van jouw plateauwagen?

Wil jij zelf bepalen wat jij wel en niet op jouw plateauwagen wilt? Dan kan je ervoor kiezen om een plateauwagen van Aanhangwagendirect zelf samen te stellen. Dit kan gemakkelijk in de Eduard configurator op Aanhangwagendirect.nl. Bij elke aanpassing die jij maakt op de plateauwagen, kan jij dit in een 3D afbeelding zien in de configurator. Ook kan je meteen je benodigde toebehoren toevoegen, dit zie je ook in de configurator veranderen.

Plateauwagen onderhouden

Als je een plateauwagen kopen gaat moet je goed letten op een aantal dingen, zeker als je een occasion koopt. Jij wilt natuurlijk veilig je ladingen blijven vervoeren met jouw nieuwe plateauwagen. Jouw plateauwagen onderhouden kan gemakkelijk door deze een jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven. Bij Aanhangwagendirect kan je zelf jouw onderhoud inplannen zodat je gauw weer met je plateauwagen de weg op kan. 

Meer informatie over plateauwagens?

Heb je na het lezen nog een aantal vragen over plateauwagens of over de opties die je kan kiezen? Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect. Zij zullen jou het juiste advies geven en helpen met de keuze wat gemakkelijker maken.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/