Internet Marketing Gids
Image default
Zoekmachine optimalisatie

Concurrerende zoekwoorden, hoe scoor je daarop?

Je hebt een bedrijf in een concurrerende markt of je bent gevraagd om de website te optimaliseren op moeilijke zoekwoorden. Hoe doe je dat? Je komt niet zomaar in de top 10 van Google en gewoon heel vaak het zoekwoord in de teksten proppen gaat hier niet werken. Sterker nog, dat zal alleen maar slechter uitpakken. Om een zoekwoord met hoge concurrentie bovenaan te krijgen is heel wat meer nodig.

Hoe kijkt Google naar je site?

Google laat graag de beste resultaten aan je zien. Als er veel websites met een bepaald zoekwoord beschikbaar zijn, dan kijkt Google welke die denkt dat het beste is. Dat gebeurt op veel vlakken: gaat de content over de zoekterm, staan de zoekwoorden op belangrijke plekken, wordt er veel naar de site gelinkt, is de menustructuur duidelijk, hoe lang bestaat je website, maar ook hoe de kwaliteit van de site is. Hoe beter je website is en hoe langer mensen op je website blijven, hoe beter. Kijk dus in Analytics goed naar de bouncerate en gemiddelde tijd op de website. Google kan niet zomaar zien wat bezoekers op je site wel doen, maar wel hoelang het duurt voor de zoeker terug is in de zoekmachine. Als veel bezoekers snel weer naar de zoekresultaten gaan, dan was je site blijkbaar niet goed.

Hoe beter je website hoe beter je vindbaarheid

Het is dus belangrijk dat je website goed functioneert. De gebruiksvriendelijkheid is belangrijk, net als de snelheid. Voor een bedrijf dat afvalcontainers verhuurt, is het niet voldoende om het zoekwoord vaak te plaatsen en veel links te verzamelen. De markt is daar te concurrerend voor. Om deze op belangrijke zoekwoorden hoog te krijgen moet de site goed functioneren en gebruiksvriendelijk zijn. Zoekmachine optimalisatie gaat hier veel verder dan alleen dingen doen voor de zoekmachine te doen. Eerst moet een goede basis gelegd worden en moet je eerst de website optimaliseren. Als deze goed is en de linkstructuur intern is goed, dan ga je aan de gang met linkbuilding. Want met alleen een goede website kom je er ook niet. Maar is je website goed, dan krijg je ook sneller links naar je site.   

https://www.websiteoptimalisatietips.nl