Internet Marketing Gids
Image default
Woningen

Water knallend hardhout

We ontdekten dat hardhouten hardhout een techniek is die veel vloerbedrijven en -afwerkers gewoon niet gebruiken bij het afwerken van hardhouten vloeren. Het is een van de redenen waarom we ons onderscheiden van de rest. We beschouwen waterpopping niet als een “extra stap”, we beschouwen het als een “noodzakelijke” stap als het om kleuring gaat.

Het beitsen en afwerken van elk type hardhout is een proces dat op zijn zachtst gezegd veel TLC vereist. Onze experts besteden veel zorg aan het uitvoeren van elke stap van het afwerkingsproces. Van de eerste doorgang van onze schuurapparatuur tot de laatste laag poly, onze houten vloerafwerkers richten zich op elk laatste detail om een kwalitatief en verbluffend eindproduct te garanderen. Ons uiteindelijke doel is om onze klanten een vloer te bieden waar ze helemaal weg van zijn.

Wat is waterknallen?

Het water laten knallen is een extra stap in het afwerkingsproces. Deze stap wordt toegepast op hardhouten vloeren die een vlek zullen krijgen. Hier wordt een dunne, gelijkmatige laag verneveld water aangebracht op vers geschuurd hardhout voordat de beits wordt aangebracht. We weten dat het misschien gek klinkt; het idee om water op een hardhouten vloer te gieten, maar wij geloven dat dit een cruciaal onderdeel is van het afwerkingsproces voor hardhouten vloeren die moeten worden gebeitst en niet natuurlijk moeten worden gehouden.

Wat de water-popping-techniek doet met het hardhout

De water-popping-techniek heropent de natuurlijke nerf van het hout, wat uiteindelijk zorgt voor een gelijkmatiger geabsorbeerde vlekkleur. Omdat het schuurproces uit meerdere gangen bestaat met verschillende korrelniveaus, de ene nog fijner dan de vorige, sluit de houtnerf zich vanzelf. Dit betekent niet dat het niet mogelijk is om een hardhouten vloer te beitsen zonder water te laten ploffen; het betekent gewoon dat het eindproduct een meer gelijkmatige toon en een diepere, rijkere kleur zal hebben. U zult merken dat er een ongelooflijk drastisch verschil is in hoe goed hardhout de beitskleur absorbeert wanneer een vloer nat wordt. Als je één stuk hout zou nemen, het zou schuren, maar voor de helft water zou geven en dan het hele stuk zou beitsen, dan is het verschil in kleur echt verrassend. Je zou zien dat de met water gepofte helft een diepere, donkerdere, rijkere kleur heeft dan de niet met water gepofte helft. Het toepassen van deze techniek maakt een groot verschil wanneer een donkere beitskleur gewenst is. Meer weten over houten vloeren? Bekijk alles in de kennisbank van Vloerenbaas.

Wanneer de stap Water-Popping het meest noodzakelijk is

Deze extra stap wordt toegevoegd aan het afwerkingsproces wanneer de hardhouten vloer een beitskleur krijgt; vooral donkere vlekkleuren. Het waterknalproces zorgt ervoor dat uw pas afgewerkte vloeren een mooie, rijke kleur en vooral een gelijkmatige dekking produceren. Als de vloer natuurlijk wordt gehouden (zonder een vlekkleur), is de stap van het water knallen niet nodig.

 

https://vloerenbaas.nl