Internet Marketing Gids
Image default
Bedrijven

Een vervelende vriend, teken bij honden

Zodra de temperatuur boven de 7 graden is, worden teken weer actief. Teken kun je vinden in het bos, maar ook in het park en in jouw achtertuin. De beet van een teek is niet pijnlijk, maar een teek kan wel ziekteverwekkers overbrengen via zijn speeksel. Hoe kun jij jouw hond beschermen tegen teken en zo de kans op ziekte verminderen? In deze blog zal ik je gaan uitleggen hoe je je hond kunt beschermen. Wanneer je hond wordt gebeten door een teek of je verdenkt je hond van een teek, bel gelijk de huisarts in Geldrop voor een afspraak.

 

Hoe bescherm je je hond zo goed mogelijk tegen teken?

Er zijn een paar producten op de markt die kunnen helpen bij het voorkomen van een tekenbeet. Een voorbeeld zijn de zogenaamde spot-on producten komen in de vorm van een pipetje, waarmee je het middel zelf in de nek van jouw hond kan druppelen. De werkzame stoffen in de vloeistof worden opgenomen door de huid en verspreiden zich via de huidolie die de hond van nature uitscheidt. Je kunt de spot on producten kopen bij een drogisterij, maar ook bij je dierenarts zoals bijvoorbeeld dierenarts Geldrop.

 

Een teek herkennen doe je zo

De favoriete plekken van teken bij honden zijn de nek, de kop de oren en de poten, maar dat wil niet zeggen dat je teken niet op andere plekken kunt aantreffen op je hond. Een teek lijkt het meest op een klein spinnetje, soms maar een millimeter groot. Hij is bruin/zwart en probeert een plek te vinden waar hij zich vast kan bijten in de huid. Op die manier kan hij bloed opzuigen. Een teek kan naarmate hij zich meer volzuigt met bloed de doorsnee krijgen van een centimeter. Wanneer dit het geval is zul je meteen contact opnemen nemen met de dierenarts zoals dierenarts Geldrop. Helaas komen teken op meer plaatsen voor dan alleen in het bos zoals de meeste mensen denken. Ook in je achtertuin, in parken, in weilanden en heidevelden.

https://www.dierenziekenhuiseindhoven.nl/dierenarts-geldrop/