Internet Marketing Gids
Image default
Mode en Kleding

Het belang van een coach tijdens het hardlopen

Het belang van een coach tijdens het hardlopen

 

Wanneer je net begint met hardlopen, dan kan het even lastig zijn om je draai te vinden. Je hebt een nieuwe outfit met sportbh, schoenen en een leggen maar toch wil het niet helemaal vlotten. Vooral de eerste weken heb je het gevoel dat je na een minuut of 10 al je tong op de enkels hebt hangen. Toch kun je het jezelf een flink stuk makkelijker maken, hoe je dit kunt doen, vertellen we je in dit artikel. Het is namelijk vooral wanneer je pas begint, ontzettend belangrijk dat je niet alleen zorgt voor een goede outfit, maar ook tevens zorgt dat je beschikt over een goed schema en hoe kun je dat nu beter doen, dan door het inschakelen van een coach. Voor veel mensen klinkt dit als iets wat totale onzin is en veel te veel geld kost, maar we kunnen je verzekeren, dat dit absoluut niet het geval is!

 

Maak een goed schema

 

Door het inschakelen van een coach, kunnen jullie samen kijken naar wat je doelen zijn. Een coach kan namelijk een goede inschatting maken van of je doelen haalbaar zijn of dat je ze wellicht iets moet bijschaven. Daarnaast kun je ook kijken naar je huidige fysieke gezondheid, zodat jullie een totaalbeeld kunnen creëren zodat er uiteindelijk op basis van deze informatie een schema kan worden opgesteld. Dat betekent dus absoluut niet, dat jij 3 keer per week moet gaan hardlopen met een coach, maar 1 keer per maand een evaluatie moment is wel het advies. Door iedere maand samen een paar kilometer te lopen, kan je coach zien hoe de zaken ervoor staan en kun jij eventuele vragen stellen die je nog hebt. 

 

De juiste outfit 

 

Een coach is niet alleen belangrijk voor het trainen zelf, maar kan je ook helpen bij de juiste outfit. Wie kan er namelijk beter beoordelen of je hardloopschoenen goed matchen bij je loopstijl, dan iemand wie een aantal kilometers met je meeloopt. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je schoenen in eerste instantie perfect zaten, maar naarmate de tijd vordert, dit ineens een stuk minder is geworden. Door je volledige outfit onder de loep te nemen, kunnen jullie samen kijken of je schoenen, panache sport bh en sportlegging nog wel op elkaar aansluiten.

 

Tot slot

 

Het belang van een coach gaat dus veel verder dan alleen het monitoren van je prestaties en het opstellen van een schema. Een coach is er ook voor je, wanneer het mentaal allemaal even iets lastiger gaat. Zo kun je bijvoorbeeld even in een dipje zitten, omdat je prestaties achterwege blijven of heb je een vraag over een bepaalde blessure. Het is dus raadzaam om niet alleen je padded bh in te wisselen voor een goede sportbh, maar ook om eens te gaan praten met een coach om te kijken wat hij of zij voor je kan betekenen.