Internet Marketing Gids
Image default
Aanbiedingen

Usenet: herken jij alles?

Natuurlijk was het al lastig om het systeem van Usenet te begrijpen. Nu ga je er ook achter komen wat andere begrippen betekenen binnen Usenet. Want wanneer jij Usenet opent is het begrijpelijk dat jij allemaal termen voorbij ziet komen waar je niks van begrijpt. Daarom gaan we in deze blog behandelen wat sommige lastige termen betekenen. Op deze manier begrijp jij de functies binnen Usenet beter en kan je het systeem makkelijker gebruiken. Denk eraan dat sommige begrippen niet heel makkelijk uit te leggen zijn dus probeer verbanden te trekken tussen functies binnen het systeem. Lees gauw verder om achter deze begrippen te komen!

De begrippen

We staan op het punt om een aantal lastige onderwerpen te behandelen en daarvan de betekenis uit te lichten. In deze blog behandelen we niet ieder punt dus wanneer je benieuwd bent naar andere functies adviseren we je om de website van ViperNews te bezoeken. Ook voor meer informatie over de komende punten adviseren we je om de website te bezoeken.

  • Retentie
    Dit is de tijd dat een usenet-serviceprovider bestanden bewaart die zijn opgeslagen op zijn servers. Dit kan ook gezien worden als de tijd waarin een gebruiker van Usenet iets kan downloaden in de server. Een langere retentie is beter voor de gebruiker. 

  • Payserver
    Dit is een Usenet-serviceprovider die je tegen betaling kan bezoeken. Dit wordt ook wel gezien als een nieuwsgroep. Er zijn ook zegeheten “free-servers”. Dit zijn servers die (deels) gratis aangeboden worden, maar deze zijn tegelijkertijd ook beperktere servers.

  • NZB
    Dit wordt gezien als de informatie rondom een downloadbestand. Dit is dus niet het downloadbestand zelf maar de informatie over het bestand. Een NZB-bestand wordt eerst gedownload voordat het werkelijke bestand gedownload wordt. Het NZB-bestand fungeert dus als een soort vertaling naar het werkelijke bestand.

Dit maakt het als iets duidelijker, of niet? Naast deze drie begrippen zijn er nog een hoop relevante begrippen die je moet weten voordat je usenet gaat gebruiken. Kom je er niet uit? Aarzel niet om het team met specialisten te benaderen om al jouw vragen te beantwoorden.

https://www.vipernews.com/nl/