Internet Marketing Gids
Image default
Internet marketing

Dagje op pad met kunstaas op snoek

Met de eerste nachtvorst en koude watertemperaturen wordt het nu echt tijd om over te stappen naar het vissen op snoek. Eigenlijk ben ik meer een karpervisser, maar wanneer de watertemperatuur onder de 10 graden zakt, zijn de aasperioden van de karper te kort voor mij om stug door te vissen. Het drukke gezinsleven geeft te weinig vrijheden om te blijven zoeken naar locaties en actieve perioden. Hierdoor is het vertrouwen te laag om aan de waterkant te zitten en daarmee onvoldoende plezier voor het vissen op karper. 

Snoek heeft hier geen last van. Juist in de koude maanden van het jaar blijft de snoek juist actief. Deze vis is veel eerder in het jaar aan de paai toe, waardoor deze gedurende de winter vetreserves blijft aanleggen, voor het vroege voorjaar. De vele goed bevleesde snoeken op facebook en Instagram zijn daar een levend voorbeeld van. 

Snoeken is zoeken. Daar waar ik in de zomer graag enkele plekjes aanvoer, of een enkele stek, geldt dit voor het snoeken juist niet. In de koude maanden van het jaar ben ik liever actief bezig. Enerzijds om eerder snoek te kunnen treffen, maar ook voor de interne warmte van de mens is actief bezig zijn ook wel zo prettig. Aan de waterkant gekomen wordt snel de hengel voorzien van vismolen en de vislijn wordt door de ogen van de hengel getrokken. Een simpel onderlijntje en een Abu Garcia plug van Svartzonker maakt het geheel af. Niets complex, gewoon lekker smijten en zoeken. Met enkele gemalen in de buurt is dit de plaats om te starten. Hier is het water net dieper en de bodem wordt hier continu omgewoeld door de stroming. Dit lijkt de vis aan te trekken. Zeker aan de uitstroomzijde. Uit de verschillende springende vissen blijkt dat zowel de aasvis als de roofvis hier actief is. Binnen een half uur weet ik al 3 snoeken te vangen. Al is de grootste maar 65 cm, toch ben ik er niet minder blij mee. Het vissen op karper had vast en zeker minder vis opgeleverd. 

https://www.sportvisgigant.nl/