Internet Marketing Gids
Image default
Internet marketing

Zo krijg je de aandacht van de TikTok-generatie voor je website

Tijdens het proces van de zoekmachine-optimalisatie van je website wordt er veel aandacht besteed aan het optimaliseren van je content. Die content moet voor je bezoekers en potentiële klanten echt nut hebben, maar moet ook de juiste hoeveelheid long tail zoekwoorden en short tail zoekwoorden bevatten. Deze zoekwoorden mogen niet als spam overkomen, omdat je dan de aandacht van je lezer verliest. Maar het is tegenwoordig sowieso erg moeilijk om de aandacht van een lezer langdurig te behouden. Hoe komt dat? En hoe los je dit probleem op?

Waarom lezen mensen geen volledige content?

Dat de bezoekers van je website een blog of pagina niet volledig lezen, is al langere tijd het geval. Iemand die een boek of tijdschrift leest, gaat hier echt voor zitten. Maar iemand die online op zoek is naar een product, dienst of naar bepaalde informatie, zal een tekst scannend lezen, op de volgende manier:

  • Eerst de kop: is de tekst relevant?

  • Daarna de tussenkopjes: in welke alinea staat de informatie die de lezer zoekt?

  • Tot slot de alinea met relevante informatie: vaak ook eerst nog scannend.

De opkomst van TikTok

Sinds 2016 is er in de wereld van online content iets veranderd, waardoor de spanningsboog van internetgebruikers nog korter is: TikTok kwam op de markt. Vooral onder jongeren (maar ook onder steeds meer andere doelgroepen) is deze app erg populair. De video’s op TikTok zijn vaak niet langer dan een minuut en andere sociale media passen zich hierop aan. Denk aan YouTube Shorts, Instagram Stories, enzovoort. In de wereld van online marketing is het belangrijk dat je je hierop aanpast. Internetgebruikers verwachten in korte tijd te kunnen vinden waar ze naar zoeken. Duurt het laden van een pagina te lang of is de informatie die ze zoeken niet makkelijk op de website te vinden? Dan klikken ze weg.

Hoe trek je de aandacht van je lezer?

Om ervoor te zorgen dat je lezers het geduld niet verliezen, is het belangrijk om je SEO (zoekmachine-optimalisatie) en content-optimalisatie goed aan te pakken. Zorg dat de technische SEO van je website goed in elkaar zit en plaats alleen pakkende content die goed op je doelgroep is afgestemd. Wil jij er zeker van zijn dat de SEO van en content op je website onberispelijk zijn? Schakel dan de hulp van een internet marketing bureau in. Bij een internet marketingbureau (of online marketingbureau) pluizen SEO-specialisten een passende SEO-strategie voor je uit, waarna ze je website optimaliseren met de hulp van content-specialisten en copywriters. Daarnaast kun je bij een internet marketingbureau ook terecht voor advertenties en social media-beheer. Meer weten? Kijk dan op de website van een internet marketingbureau, bijvoorbeeld Semwerkt.nl.