Internet Marketing Gids
Image default
Internet marketing

Zijn startpagina links iets voor jou?

Je kunt op allerlei verschillende manieren backlinks genereren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld verwerkt worden in de content marketing, maar ook via een homepage of regionaal. Wist je dat het ook mogelijk is om een startpagina hiervoor te gebruiken? Misschien ken je de startpagina’s nog wel van vroeger. Een webpagina met allerlei links naar webwinkels en websites allemaal netjes gecategoriseerd. Dit is een goede manier om hoger in de zoekmachine resultaten te komen. Dus als je hierin wilt investeren dan is het zeker een aanrader om op een paar startpagina links te staan.

 

Hoe kom je hoger in de zoekmachineresultaten?

Er zijn verschillende manieren om hoger in de zoekmachineresultaten te komen. Als het gaat om hoger score op Google dan wordt er meestal zoekmachine optimalisatie bedoeld. Misschien ben je meer bekend met het Engelse woord hiervoor: SEO (search engine optimization). Als je aan je SEO werkt betekent dit eigenlijk dat je jouw website optimaliseert zodat het makkelijker te vinden is in zoekmachines zoals bijvoorbeeld Google. Dit betekent dat als je een bepaald zoekwoord zoekt op Google je jouw website eerder in de lijst terugvind. Het doel is voornamelijk om op de eerste pagina te komen en het liefst nog op de eerste plek.

Let hierop dat er een verschil is tussen betaalde links en niet betaalde links. Stel je eens voor, je gaat naar Google en typt de woorden startpagina backlinks in. De eerste paar links die je ziet zijn betaalde links. Dit noemen we SEA. Je kunt dit soort links herkennen aan het feit dat er ‘advertentie’ naast staat. Het eerste resultaat dat je ziet waarbij geen advertentie staat, is de eerste website die organisch hoog scoort.

Er zijn verschillende manieren om dit te behalen zoals eerder vermeld. Echter begint het allemaal met het bedenken van een strategie. Allereerst moet je een plan van aanpak maken voordat je jouw doel kan realiseren. Op welke zoekwoorden ga je je richten? Dit is misschien wel het belangrijkste van allemaal. Het is goed om te weten welke zoekwoorden voor jou van belang zijn, maar daar houdt het nog niet op. Zoekwoorden hebben namelijk een zekere moeilijkheidsgraad. Dit wil zeggen dat sommige zoekwoorden moeilijker is om op te scoren dan andere zoekwoorden. Dit kan komen omdat andere bedrijven grote budgetten hebben of al een hele lange tijd in SEO hebben geïnvesteerd. Als je een nieuwe website hebt is het veel moeilijker om hiertussen te komen. Het is zeker niet onmogelijk, maar hou er wel rekening mee dat je veel aan je website moet doen en diep in de buidel moet tasten.

Richt je daarom op zoekwoorden die iets makkelijker zijn en bouw een reputatie voor jezelf. Dit kun je zelf doen of je kunt dit door een marketingbureau laten doen. Een marketingbureau kan aan de hand van verschillende tools een plan voor je maken. Wil jij ook hoger scoren in Google? Bekijk dan een keer de website of neem contact op.