Internet Marketing Gids
Image default
Internet marketing

Wat houdt linkbuilding nou in?

Een veel gestelde vraag tegenwoordig is: ‘Wat is goed linkbuilding?’. Die vraag wordt steeds vaker gesteld omdat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van online marketing mogelijkheden. Omdat alles steeds. Meer gaat via de digitale platformen, wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om daar ook zichtbaarheid te creëren. Maar hoe doe je dat nou? Je kunt als een bedrijf zijnde kiezen voor diverse mogelijkheid om beter zichtbaar te worden en je website hoger in de zoekmachines te laten verschijnen. Je kunt bijvoorbeeld als bedrijf kiezen voor het adverteren op Google, dat wordt ook wel search engine advertising genoemd (SEA). Dit is een betaalde manier om bovenaan in Google te komen en kan je veel geld kosten. Mocht je budget toereikend zijn is dit zeker een optie om te gaan bekijken.

SEO & SEA

Maar de vraag ‘wat is linkbuilding?’ is daar nog niet mee beantwoord. Dat komt omdat dit ook geen onderdeel is van SEA, maar van SEO (search engine optimization). Hierbij wordt er niet betaald geadverteerd, maar wordt er door middel van slimme technieken een spel gespeeld met de zoekmachine, waardoor het bedrijf een hoger zoekresultaat in de zoekmachine zal krijgen. Dit werkt als volgt: er wordt eerst een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd. Hieruit zal blijken op welke zoekwoorden er voornamelijk wordt gezocht om op jouw bedrijf terecht te komen en om terecht te komen op vergelijkbare bedrijven. 

Zoekwoorden gebruiken

Met deze informatie kan worden bepaald welke zoekwoorden interessant zijn om te gaan gebruiken. En wat is linkbuilding dan precies? Dat betekent dat de zoekwoorden worden verwerkt in diverse SEO teksten die worden geschreven. Deze websites worden weer aan jouw website gelinkt, zodat deze hoger terecht gaat komen in de zoekresultaten van Google. Je betaalt dus wel voor de diensten van linkbuilding, maar de bezoeker zal niet zien dat je dit hebt gedaan. Met een advertentie is dat wel het geval.