Internet Marketing Gids
Image default
Woning en Tuin

De cijfers van inbraken

Per dag worden er 125 inbraken geclaimd. Wie in Noord-Brabant woont heeft het hoogste risico op woninginbraak. Bel daarom een slotenmaker in Venlo om uw huis beter te beveiligen met sloten. Groningen en Friesland zijn juist de veiligste provincies van Nederland. Van de gemeenten met minimaal 50.000 huishoudens, wordt in Breda het meest ingebroken. Vooral rond de gezelligste tijd van het jaar slaan veel inbrekers hun slag. Op eerste Kerstdag wordt er het meeste ingebroken: gemiddeld 262 keer. Auto’s zijn juist minder in trek rond de feestdagen. Niet gek, want veel mensen zijn dan met de auto onderweg naar familie.

 

Tips op inbraken te voorkomen

Installeer automatische verlichting om uw huis. Boeven werken het liefst in het donker. Licht kan ze afschrikken en hierdoor je huis beschermen. Ga nooit tussen een boef en zijn weg naar buiten staan. Kijk liever goed naar de details en schrijf een kenteken op. Op een inbreker af gaan, is geen goed idee volgens ex-inbreker Theo Korsten in de Teleac-uitzending ‘Hoe maak je het inbrekers goed moeilijk?’ “Een inbreker wil maar één ding en dat is weg,” legt hij uit. “Jij bent alleen een sta-in-de-weg. Dus wat je wel moet doen is herrie maken. Maak lawaai, stamp op de grond. En bel de politie. Meteen.” Stap op verdachte mensen in uw woonomgeving af of bel de politie. Een crimineel laat zich maar één keer betrappen. Kijk uit met telefonische enquêtes (met vragen over uw vakantie bijvoorbeeld), meteropnemers of mensen die uw toilet willen gebruiken. Hang uw (auto)sleutels niet naast de voordeur als u uw auto niet kwijt wilt en niet nog een keer ‘bezoek’ wilt krijgen. Bekijk uw huis door de ogen van een inbreker en ontdek zo de zwakke plekken. Onderhoud goed contact met uw buren en buurtgenoten en houd met een WhatsApp buurtpreventiegroep samen een oogje in het zeil. Plak op de voor- en achterdeur een anti-inbraakstrip, zo wordt inbreken een stuk lastiger. Zet een goede, inbraak werende kluis in huis, zodat uw dierbaarste spullen achter slot en grendel liggen.

 

Anti auto-inbraak tips

Naast er in huizen word ingebroken wordt er ook veel in auto’s ingebroken. Wanneer er toch is ingebroken in je auto, bel een slotenspecialist. Een aantal tips tegen auto inbraak. Laat uw dashboardkastje leeg. 90% van de automobilisten kiest dit als opbergplek voor het navigatiesysteem en andere waardevolle dingen. Gebruik een tankdop met slot. De toegang tot de tank wordt zo geblokkeerd, waardoor er geen brandstof uit de tank gehaald kan worden.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-venlo/