Internet Marketing Gids
Image default
Woning en Tuin

Dit heb je nodig voor een moodboard maken

Ben je van plan een ruimte opnieuw in te richten en ben je op zoek naar inspiratie? Je kan tegenwoordig heel veel inspiratie vinden op het internet. Je zoekt bijvoorbeeld op huis inrichten en je vindt bepaalde websites waar je genoeg inspiratie op kunt doen. Een andere hele goede manier om inzicht te krijgen welke stijl en kleur je deze keer wilt gaan gebruiken is een moodboard maken. Een moodboard helpt je namelijk inzicht te geven in waar je naar op zoek bent en welke inrichting je kan gaan toepassen. Lees in dit artikel hoe je een moodboard kan maken en wat je er allemaal voor nodig hebt. 

Online moodboard maken

Online moodboard maken betekent dat je dit op het internet doet. Je kunt dit via verschillende websites doen. De meest bekende website is Pinterest. Het is een hele fijne website waar veel plaatjes en voorbeelden op te vinden zijn. Je kunt zelfs een optie moodboard maken kiezen en zo je online moodboard samen stellen. Je hebt hiervoor dus alleen maar een laptop en internet voor nodig. 

Moodboard digitaal

Voor sommige mensen kan het wat lastig zijn om Pinterest te gebruiken, daarom kun je op een andere manier ook een moodboard op je laptop maken. Bijna iedere laptop heeft een teken programma, die kan je gebruiken voor het ontwerpen van een moodboard. Je opent het programma en daarmee kun je een moodboard maken, je kan eventueel zelf kleuren en stickers toevoegen of op internet opzoek gaan naar plaatjes en deze daar in plakken. 

Papiere moodboard

Je kan natuurlijk ook lekker gaan knutselen en een papiere moodboard maken. Verzamel ee tijdschrift, een groot vel papier of karton, een schaar, lijm en eventueel verschillende stofjes. Uit de tijdschriften haal je tekst en plaatjes of kleuren. Plak ze allemaal op het vel papier of karton en zo creëer je een moodboard op papier!