Internet Marketing Gids
Image default
Bedrijven

Digitale werkinstructies

Wereldwijd heb je ontelbaar veel operators die werken aan de lopende band of op een andere manier bijdrage aan de productie van verschillende producten. Digitale werkinstructies zijn voor de operators gemaakt zodat het werk wat zij doen op een goede en veilige manier gebeurd. Je hebt verschillende soorten digitale werkinstructies. Denk hierbij bijvoorbeeld SOP’s en zogeheten OnePointLessons. De operators maken dankbaar gebruik van deze instructies. Hetgeen dat gebeurd dient te worden wordt stap voor stap weer gegeven. Door deze instructies worden taken en opdrachten eenvoudig uitgelegd zodat de operator meteen snapt wat hij moet doen. Behalve instructies wordt de operator ook gewezen op bepaalde veiligheidsvoorschriften maar ook op tips zoals welk gereedschap er gebruikt moet worden.

 

 

Altijd hetzelfde resultaat

Digitale werkinstructies brengen veel voordelen met zich mee. Wat voor werk je ook doet, consistentie is vaak erg belangrijk. Taken die worden uitgevoerd dienen altijd op dezelfde manier uitgevoerd te worden. Op deze manier blijven de resultaten altijd goed en ontstaan er geen afwijkingen in het productieproces. Eerder werden deze instructies nog opgeborgen in mappen die in archiefkasten werden gestopt. Het probleem is dat dit niet meer efficiënt is en bovendien is het niet meer van deze tijd. Deze moderne manier zorgt ervoor dat iedereen die op de werkvloer staat ten alle tijden toegang heeft op de meest recente instructies en uitleg. Digitale werkinstructies zijn al met al erg effectief en tijdbesparend.  

 

Aanwijzingen op een moderne manier

Duidelijkheid is voor iedereen nodig en bovendien werkt het ook prettig. Stel je bent nieuw bij een bedrijf. Hoe fijn is het dan dat je precies weet wat je moet doen? Omdat de digitale werkinstructies zijn geprogrammeerd is er ook niet echt ruimte om fouten te maken. Je kunt je voorstellen dat wanneer instructies en uitleg mondeling worden doorgegeven er nog wel eens fout aankomt bij de ontvanger. Met behulp van digitale werkinstructies verklein je dus de kans op fouten en misopvattingen. Een ander punt is de volgende. Stel dat een werknemer vertrekt bij het bedrijf. Op het moment dat deze werknemer veel verstand en ervaring had gaat er met hem een stukje kennis van het bedrijf verloren. Door digitale werkinstructies voorkom je dit.

https://ezfactory.nl/digitale-werkinstructies/