Internet Marketing Gids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een animatievideo laten maken brengt je boodschap met humor

Heb je al eens bedacht of een humoristische animatievideo laten maken misschien een goed middel is om jouw boodschap over te brengen of je product te promoten? Humor kan heel goed werken, mits het op de juiste manier wordt ingezet. Wees altijd voorzichtig met humor, want waar de één heel erg om moet lachen kan bij een ander wel helemaal verkeerd vallen. Zorg er in ieder geval voor dat je de boodschap van de animatievideo overbrengt als je deze wilt laten maken.

Leent mijn dienst of product zich voor een humoristische animatievideo?

Voordat je aan de slag gaat met het maken van een animatievideo, vraag je je natuurlijk eerst af of jouw dienst of product zich leent voor humor. Als de aard en inhoud niet te serieus is dan kan dat heel goed. Het past bijvoorbeeld prima bij levensmiddelen, bij leuke activiteiten die je in je vrije tijd kunt doen. Maar ook om bezoekers iets duidelijk te maken kun je prima humor inzetten. In een safaripark waar bezoekers erop moeten worden gewezen dat ze niet uit de auto mogen stappen tijdens een rit door het park, kun je gerust het beeld gebruiken van een olifant die een volwassen man met zijn slurf optilt en meeneemt de jungle in. Kies liever niet voor het beeld van een kind dat door een leeuw wordt opgegeten, dat kan leiden tot nachtmerries of ontzette reacties bij ouders.

Wie kan mij helpen een humoristische animatievideo te maken?

Als je plannen hebt om een animatievideo te laten maken en je wilt er humor in verwerken, neem dan contact op met een professioneel bedrijf dat hier ervaring mee heeft. Zij kunnen ook een goede inschatting maken of de humor het juiste effect zal hebben. Een goede partij is bijvoorbeeld Playforward. Zij maken al vele jaren animatievideo’s voor bedrijven en instellingen en kunnen, puttend uit hun ruime ervaring, goed meedenken over de juiste aanpak voor jouw bedrijf, instelling of specifiek product.