Internet Marketing Gids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van vib’s

Om er voor te zorgen dat alles soepel loopt binnen een fabriek zijn vib’s oftewel veiligheid instructie bladen erg belangrijk. Maar waarom vraag je je, wat is het nut er van en hoe kunnen vib’s toedragen aan een efficiëntere en winstgevende fabriek. In deze blog gaan wij wat meer informatie volstrekken over veiligheid instructie bladeren en hoe belangrijk ze zijn.

Waarom zou je vib’s gebruiken

De hoofdreden waarom je vib’s zou moeten gebruiken zit hem al in de naam. Namelijk dat zij de veiligheid verhogen van je fabriek. Een veiligheidsinstructieblad zorgt er voor dat je personeel weet hoe ze veilig een taak kunnen volbrengen. Vaak is een vib overbodig aangezien je personeel getraind is om de met bepaalde materialen om te gaan, maar voor nieuwe medewerkers en vergeetachtige medewerkers kan het erg handig zijn. Het kan wel eens voorkomen dat je iets vergeet daarom is een Vib zo handig aangezien alle belangrijke informatie voorhanden is.

Wat is een Vib

Een Vib is een blad dat wordt bijgeleverd bij gevaarlijke stoffen. In een vib vind je alle belangrijke informatie die je moet weten wat betreft het omgaan met de gevaarlijke stoffen. Een vib moet worden opgesteld conform een standaard opzet. Dat betekent dat de juiste informatie altijd op dezelfde plek staat. Dit is zodat als je snel informatie moet vinden je weet waar die te vinden is. Op een vib staat alle informatie die nodig is om met een gevaarlijke stof om te gaan. Zo staat er bijvoorbeeld ook op hoe je moet handelen bij blootstelling tot die stof of speciale veiligheidsmaatregelen die je moet aanhouden.

https://www.devibfabriek.nl/