Internet Marketing Gids
Image default
Bedrijven

Een echt team vormen

Organisaties gaan er meestal van uit dat als je een groep mensen bij elkaar brengt, ze als team zullen optreden. Het is niet genoeg om mensen bij elkaar te brengen. Volgens Patrick Lencioni, auteur van het populaire boek “Five Frustrations of Teamwork”, kunnen we de term te snel, en er zijn maar weinig groepen die passen bij de definitie van een team. “Het zijn en onderhouden van een team vereist toewijding en discipline. Het is als een gelukkig huwelijk. Je moet er altijd aan blijven werken.”

Natuurvergelijking

In dit opzicht is een team als een boom met een wortelstelsel (relatie), een stam met takken (routines) en vruchten (resultaten). We zien vaak het bladerdak (het zichtbare deel) en denken de toestand van de boom te kennen. Maar het wortelstelsel (het onzichtbare deel) is veel belangrijker dan de kroon.

De indrukwekkende sequoia-boom heeft honderden jaren geschiedenis, nauwelijks enige ziekte, is bestand tegen stormen en zelfs branden. Hoe hebben ze dat gedaan? Ze zijn tot een bos gebonden, zodat hun sterke wortels met elkaar verweven zijn. Op deze manier kunnen ze elkaar overeind houden. Alleen diepgewortelde bomen kunnen de mooie en moeilijke tijden overleven. De wortel van de boom is te vergelijken met de fundering van het team.

Zorg voor een goede fundering

De grootste vijand binnen een team is polarisatie, dit dient dan ook ten alle tijden voorkomen te worden. Het recente onderzoek van Google benadrukt het belang van het leggen van een goede basis. Om het ideale team te vinden, bladerde de HR-afdeling van People Analytics door een groot aantal wetenschappelijke artikelen over teamwork. Deze studie, het Aristoteles-project genaamd, laat zien dat de antwoorden verspreid zijn.

Sommige wetenschappers hebben ontdekt dat hun teams het beste werken als ze voornamelijk uit introverte en extraverte mensen bestaan. Anderen vinden dat de evenwichtige verdeling van persoonlijkheid de sleutel is. Er werd onderzoek gedaan naar het belang van teamleden met dezelfde smaak en hobby’s, terwijl anderen trots waren op de diversiteit in de groep. Bovendien zijn sommige onderzoeken van mening dat teams moeten bestaan ​​uit mensen die graag samenwerken. Er zijn andere onderzoeken die melden dat groepen succesvoller zijn als er gezonde concurrentie is tussen de leden. Kortom, het gaat alle richtingen uit.

 

https://bridgemakersmarketing.com/het-ontstaan-van-polarisatie/