Internet Marketing Gids
Image default
Onderwijs

Workshops op school

Workshops met dans op school

Het plezier van dansworkshops

Dansworkshops zijn leuk! Leerlingen van middelbare scholen kunnen van alles leren bij zo’n les. Door te dansen kunnen zichzelf uitdrukken, hun gevoelens tonen, verbinding maken met elkaar, plezier maken. Ze leren samenwerken en krijgen tips voor hoe ze de dans expressiever kunnen maken. Een dansworkshop kun je bij Kleinkunstig boeken. Er zijn allerlei verschillende dansworkshops waaruit je kunt kiezen, bijvoorbeeld stepdance, moderne dans en streetdance. Bij verschillende workshops leer je verschillende dingen, dat spreekt voor zich. Maar er zijn ook gemene delers. In elke workshops begin je met een warming-up en een aantal spelletjes. Zo wordt er vertrouwen gecreëerd in de groep. Daarna gaan leerlingen klassikaal aan de slag om een dans te leren. Soms wordt de dans aan het einde van de dag ook uitgevoerd. 

 

Dansworkshops organiseren

Een workshops op school is zo geregeld. Het is echt heel makkelijk. Je gaat gewoon naar de website van Kleinkunstig en zoekt daar een leuke workshop uit. Je mailt of belt naar het bedrijf, geeft door voor hoeveel leerlingen van welk niveau de workshop is en wanneer je deze wilt organiseren. Als er speciale wensen zijn, zoals een bepaald thema of een specifieke focus, dan houden de organisatoren daar uiteraard rekening mee. Daarna begint de organisatie van de dansworkshops. Al het regelwerk wordt door Kleinkunstig gedaan. Zij zoeken een docent voor de workshop en stemmen alles af. Als schooldocent ontvangt u alleen een draaiboek met daarin de benodigdheden voor de workshop. En, goed nieuws, bij een dansworkshop zijn er helemaal niet zoveel benodigdheden. Vaak is een gymlokaal en een verlengsnoer voldoende. 

Waarom dansen? 

Dansen maakt gelukkig. Dansen maakt gelukkiger dan welke andere sport! Als leerlingen dansen komt er een hormoon vrij wat je gelukkig maakt. Dit komt door de combinatie van muziek en bewegen, en is daarom zo zeldzaam. Immers, bij hoeveel andere sporten combineer je beweging en muziek? Wanneer je danst ben je minder gestresst. Echt waar. Dat heeft natuurlijk ook met dat gelukshormoon te maken wat vrijkomt wanneer je danst. Dansen is ook goed voor het geheugen. Door dansen te oefenen train je het geheugen. Daarnaast helpt dansen om sneller beslissingen te maken. Bij dansen volgen de bewegingen elkaar immers snel op en moet je dus snel schakelen in de hersenen. 


https://kleinkunstig.nl