Internet Marketing Gids
Image default
Onderwijs

Creatieve Schoolactiviteiten

Creatieve schoolactiviteiten

Voor leerlingen is het erg leuk wanneer ze dingen mogen doen buitenom het standaard curriculum. Inmiddels is ook duidelijk dat leerlingen veel meer informatie opslaan wanneer ze plezier hebben. Dit is terug te halen in studies naar muziekles en cognitieve ontwikkeling. Wanneer leerlingen bezig gaan met dingen waarvan ze aangeven dat ze die leuk vinden is de mate waarin ze informatie opslaan ook veel groter. 

Creatieve schoolactiviteiten zijn dus een goede manier om kinderen snel iets aan te leren. Een voorbeeld van een leuke creatieve schoolactiviteit is een theaterworkshop waarbij leerlingen hun eigen voorstelling maken. Een combinatie van nieuwe verantwoordelijkheid, het enthousiasme van de workshopdocent en het nieuwe zorgt ervoor dat de leerlingen die dag een zeer leerzame en leuke dag hebben. Bij zo’n theaterworkshop worden de leerlingen ingedeeld op klas en vormt elke klas een aparte groep in de theater voorstelling. Elke groep krijgt zijn eigen workshopdocent, deze begeleid de groep gedurende de hele dag richting de voorstelling. 

Een andere creatieve schoolactiviteit is een muziekworkshop, op de computer. Een reguliere muziekworkshop zal zijn met een klassiek instrument, iets wat de leerlingen kennen en niet van opkijken. Leerlingen kunnen op de computer bijvoorbeeld bezig gaan met Sound Design. Sound Design is de invulling van geluid op basis van beeld, dus het creëren van het geluid van een explosie wanneer dit in beeld komt. Sound designers zijn er heel veel! In elke film of clip is sound design aanwezig, de kunst is dat je dat niet doorhebt. 

Bij de workshop Sound Design zal ook een echte sound designer aanwezig zijn. Iemand die zowel ervaring in de discipline als het lesgeven heeft. Onze workshop docenten zijn een voor een professionals en halen het meeste uit elke workshop. http://grotebroer.com