Internet Marketing Gids
Image default
Onderwijs

Kunst: genieten van, zelf maken of beide?

Muziek van passief naar actief

Kinderen ondergaan heel wat muziekinvloeden: hun favoriete clip op tv, een download van een nieuwe song of het onbewust horen van muziek op tv of radio. Maar hoe ontstaat een song, wat is er nodig om een clip te maken of hoe kun je bepaalde effecten in muziek steken? In een georganiseerde muziek activiteit op school leren ze er alles van! Plots komen ze te weten hoe die ene wereldbekende rapper zijn muziek op straat bij elkaar raapt. Of ze ontdekken hoe hun eigen stem in een musical klinkt. Hoe wil je als kind heel erg overtuigend zingen en wat moet je doen om je eigen song te schrijven? Kinderen leren dit spelenderwijs in een workshop. Opeens gaat muziek van passief luisteren naar actief zelf maken.

Muziek, dans, theater, combineer het onderling met elkaar

Muziek komt in veel media voor. Zo kan film, theater en dans niet zonder muziek. De ultieme culturele kunstzinnige vorming kan bestaan uit een combinatie tussen al deze verschillende kunstvormen. Je kan een volledig klas laten deelnemen aan een workshop musical zingen. Maar hoe zou het zijn wanneer een gedeelte van je leerlingen in een workshop leert zingen, een ander gedeelte een workshop slagwerk volgt en nog een andere gedeelte van je leerlingen leert dansen? Het totaalplaatje is één grote uiting van creativiteit en eigenheid. Misschien is dit een idee voor je jaarlijkse schoolfeest, voor een optreden voor de ouders bijvoorbeeld? De mogelijkheden zijn onuitputtelijk.

Elkaar ontdekken, zichzelf ontdekken

Bezig zijn met kunt is een vorm van zichzelf te ontdekken. Misschien groeit er, dankzij een workshop, wel een cajon-specialist of een specialist in sound design in jouw school. Het kan het kind alleen maar ten goede komen om het te stimuleren in zijn of haar talenten. En wie weet vinden de kinderen bij hun schoolvriendjes partners om samen op weg te gaan. ‘Singer zoekt songwriter’ of ‘theatergezelschap zoekt danser’… het kan allemaal binnen jouw school! Wat start met een dagje workshoppen kan leiden tot zeer verrassende resultaten. Kun je je de trots van de ouders en van jezelf inbeelden wanneer een van je leerlingen binnenkort beroemd wordt? De kans zit er wel degelijk in! Ben jij benieuwd hoe het verder gaat?

https://kleinkunstig.nl