Internet Marketing Gids
Image default
Internet marketing

Als SEO een nachtmerrie is…

Bij online marketing is zoekmachine optimalisatie een groot goed. Maar ook als je een lokaal bedrijf voert, kan je niet meer zonder internet. Want de potentiële klant zal zich meestal eerst via internet gaan oriënteren waar hij naar toe zal of kan gaan. SEO is dan ook voor ieder bedrijf belangrijk. Maar hoe krijg je het voor elkaar om online goed zichtbaar te zijn?

 

SEO is de uitkomst

 

Wil je goed zichtbaar zijn op internet, dan zullen zoekmachines jouw bedrijf ook interessant moeten vinden. Google is daar een soort van geheimzinnig over en daardoor is het voor een leek best lastig om te weten waar je allemaal op moet letten. Hoe spring er nu uit ten opzichte van de concurrenten? De eerste plek bij zoekopdrachten kan immers maar aan 1 bedrijf gegeven worden! Oké, de eerste pagina is ook nog te doen, maar toch: de klant pakt het eerste wat hij ziet. En bevalt die? Dan is het klaar…

 

Zoekmachine optimalisatie doe je niet zomaar

 

Om echt hoog te scoren, heb je dus verstand van zaken nodig. Misschien vind je het leuk om je hierin te verdiepen, maar voor veel ondernemers is het iets wat ze veel te veel tijd kost. Ze willen zich liever richten op de diensten of de goederen die het bedrijf aanbiedt. En tijd kan je maar 1 keer gebruiken, nietwaar? Een uitkomst kan het dan zijn om iemand in te schakelen die jou bij dit probleem kan helpen.

 

 

De kosten zijn zo terugverdiend

 

De kosten bij het inhuren van een SEO-specialist zijn natuurlijk zo terugverdiend. Als je daardoor stukken beter zichtbaar bent, haal je immers veel meer klanten binnen! Daarnaast kan een ‘buitenstaander’ ook een frisse blik werpen op de inhoud van je site. Wat voor jou gesneden koek is, kan voor hem of haar volledig onduidelijk zijn. Daarmee haal je deze blinde vlekken er ook meteen uit! Want ook de consument zal het dan misschien niet volgen! Een professional zal ook precies op de hoogte zijn van de huidige ‘spelregels’ van Google, want hoe zoekmachines werken wil nog weleens veranderen.

 

Wat een SEO-bureau voor jou kan doen

 

Uiteraard zal ieder bureau zijn eigen werkwijze hebben, maar meestal kan je veel meer met een SEO-bureau dan alleen maar laten kijken en toepassen van SEO. Vaak zit er een veel completer plaatje achter, waar je eventueel gebruik van kan maken. Er zijn bureaus die ook kunnen zorgen voor SEO-teksten. Die uiteraard ook belangrijk zijn. Niet alleen om de zoekwoorden en dat soort zaken, maar ook omdat de teksten en de afbeeldingen alles vertellen over jouw bedrijf. Maar daarnaast kunnen informatieve teksten er ook voor zorgen dat een consument jouw site interessant vindt en daarom vaker langskomt op je bedrijfspagina’s. En jawel: zo zal deze consument bekend worden met je bedrijf en uiteindelijk kan hij besluiten om een aankoop te doen. Of de klant blijft je hierdoor trouw…

 

Hoeveel geef je uit handen?

 

Wil je wel hulp met SEO, maar ook zelf aan het roer blijven staan van je site? Of wil je juist alles uit handen geven. Veel SEO-specialisten hebben meerdere mogelijkheden en zo kan jij dus helemaal bepalen wat het beste bij je past. Uiteraard kan je hierdoor ook de kosten bepalen. Maar bedenk: goede SEO is onmisbaar!