Internet Marketing Gids
Image default
Artikel marketing

Stoppen met fast fashion

Duurzaamheid is een thema dat steeds meer besproken wordt en dat is heel goed! Het is belangrijk dat we onze verantwoordelijkheid nemen voor de schade die we aanbrengen aan de wereld en het milieu. Een onderdeel van deze duurzaamheid is de fashion industrie. Een steeds vaker gebruikte term is ‘fast fashion’. Simpel gezegd houdt dit in dat je veel goedkope kleding koopt. Het is tegenwoordig, door de komst van webshops, niet moeilijk meer om voor de laagste prijzen kleding te bestellen. Dit wordt daarom ook in grote getalen gedaan. Maar meer en goedkoper is niet altijd beter. Bij ‘fast fashion’ hoort ook dat het tegenwoordig gebruikelijk is om elk seizoen weer een nieuwe garderobe aan te schaffen en oude kledingstukken weg te gooien die misschien nog maar amper gedragen zijn.

Zoals je leest, is dit iets wat we niet willen. Daarom komt er steeds meer aandacht voor het stoppen met deze ‘fast fashion’. Hieronder lees je een aantal tips om zelf ook duurzamer te shoppen.

De eerste tip is om geen kleding meer weg te gooien. De eerste manier om dat te doen, is om je kleding in een nieuw jasje te steken, zodat het weer als nieuw aanvoelt. Je kunt bijvoorbeeld je schoenen verven met witte schoenverf om ze een totaal andere uitstraling te geven. Iets anders dat je kunt doen, is je kleding weggeven. Dit kan aan vriendinnen, familieleden, een tweedehands winkel of goede doelen. Zo hoeft je kleding nooit in de prullenbak te verdwijnen, want dan heeft niemand er meer iets aan.

Ook bij het kopen van kleding kun je verstandige keuzes maken. Koop kledingstukken waar je lang mee kunt doen, die dus van goede kwaliteit zijn. Let hierbij op dat je kledingstukken koopt die je vaker aan kan dan alleen die ene gelegenheid, en die je met andere kledingstukken kunt combineren.

https://www.leerverfshop.nl/