Internet Marketing Gids
Image default
Internet marketing

Een waterkerende dakbedekking

Een rieten dak is een waterkerende dakbedekking. Dit betekent dat het water naar beneden loopt via de riet stengels. Hoe steiler het dak is, hoe sneller dit uiteraard gaat. Als het rieten dak goed ligt zullen er geen plasjes water op het dak blijven staan wat kan resulteren in lekkage. Je zult je misschien afvragen wat de prijs voor een rieten dak is. Dit is echter lastig te bepalen. Er wordt altijd een offerte gemaakt per dak om een prijs indicatie te maken. Het is voor rieten daken namelijk lastig zo maar een vast bedrag te rekenen.

De prijs ligt meestal tussen de 80 en 150 euro per vierkante meter. Dit is inclusief arbeidskosten. Andere factoren die invloed hebben op de prijs is het type riet, hoe makkelijk het dak te bereiken is en hoeveel ramen er in het dak zitten.

Vroeger werd riet op boerderijen gebruikt. Tegenwoordig is het een luxe product en zie je het vooral op losstaande huizen en luxe villa’s. Steeds meer mensen willen een rieten dak en bellen dan aan bij een bedrijf zoals Van den Bergh rietdekkers. De grote vraag komt door het brandgevaar wat heel erg gedaald is tegenwoordig. Daarnaast willen mensen zichzelf en hun huis onderscheiden door een mooi rieten dak te kiezen. Misschien vraag je je af of jouw dak geschikt is voor een rieten dak. Bijna in alle gevallen is dit zo. Zeker als de hoek minimaal 45 graden is, is het geschikt voor een rieten dak. Je hebt da neen traditionele constructie of een schroefdak. Het schroefdak is er later bij gekomen om twee problemen op te lossen: brand en de isolatie. Het schroefdak is beter geïsoleerd zodat de warmte niet snel zal ontsnappen. De kans op brand is een stuk kleiner omdat lucht niet kan ontsnappen wat een vuurtje aan kan wakkeren.

https://www.rietwerk.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat houdt linkbuilding nou in?

Vraag nu uw gratis SEO scan aan

Het kiezen van de juiste achteruitrijcamera