Internet Marketing Gids
Image default
Internet marketing

Glas: natuurlijk verschijnsel of gemaakt door de mens?

Wat veel mensen niet weten, is dat glas ook gevonden kan worden in de natuur. Echter is dit slechts op enkele (gevaarlijke) plaatsen te vinden. De natuurlijke vorm van glas komt namelijk alleen maar voor als lavaglas. Dit houdt in dat deze vorm van glas alleen maar te vinden is na een uitbarsting van een vulkaan of bij een lavastroom.  Deze vorm van glas is al sinds het stenen tijdperk gebruikt (net zoals een vuursteen). Maar wanneer was de eerste vorm van glas ontstaan, zoals wij het vandaag de dag kennen?

De eerste vondsten van glasproductie stammen uit het jaar 1500 v. Christus. In Egypte werd het glas toen als een soort glazuur gebruikt op aardewerk. De eerste vorm van ‘echte’ glazen voorwerpen stamt echter pas uit de eerste eeuw na Christus. In deze eeuw werd namelijk de glasblaastechniek uitgevonden en ontwikkeld. Door het ontstaan van deze techniek werden glazen voorwerpen steeds algemener.

Vandaag de dag is de productie van glas veel uitgebreider geworden. Het wordt tegenwoordig voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Zo wordt glas tegenwoordig gebruikt voor het vervaardigen van de volgende (alledaagse) producten:

–          Ramen

–          Autoruiten

–          Spiegels

–          Flessen & drinkglazen

–          Vazen

–          Lampen (gloei- en led lampen)

–          Glaswol & glasvezel

U weet nu dus wat meer over de oorsprong van glas, maar wat kunt / moet u doen als er glasschade is ontstaan? Indien er bij u thuis schade ontstaat aan een raam of ruit (denk hierbij bijvoorbeeld aan een ruit in uw voordeur), dan wilt u natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gemaakt wordt. U gaat dan natuurlijk op zoek naar een bedrijf dat gespecialiseerd op het gebied van raam reparatie en / of glasreparatie. Voor de mensen die last hebben van dit probleem en in Noord-Holland wonen, kunnen dan terecht bij het glaszetters & -reparatiebedrijf Glasned24. Glasned24 komt uw raam of glasschade herstellen / repareren wanneer het u uitkomt. De monteurs van Glasned24 gaan pas weer weg als u 100% tevreden bent over het resultaat.

http://www.glasned24.nl