Internet Marketing Gids
Image default
Marketing

Hoe kan je regionaal adverteren met je website of webshop?

Kun je regionaal adverteren in online marketing?

In de wereld van online marketing zijn je mogelijkheden vrijwel eindeloos: ook regionaal adverteren valt hieronder. Je kunt zonder problemen kiezen om te adverteren in bepaalde gebieden. Dit kan verschillende redenen hebben. Wellicht is jouw marketingbudget niet toereikend genoeg om doorheen het hele land advertenties te tonen. Het kan ook zijn dat jouw business slechts een bepaalde regio aanspreekt en dat het daarom niet nodig is om buiten die regio te adverteren. Ook kan het zijn dat bepaalde producten beter zullen werken in bepaalde regio’s. Denk bijvoorbeeld aan biersoorten: verschillende regio’s prefereren een ander soort bier. Het kan dus meerdere redenen hebben dat jij graag wilt adverteren in de regio.

Kies een exacte locatie om op te adverteren

Het is mogelijk om bij het plaatsen van je advertentie te kiezen voor een exacte locatie. Je vult deze locatie dan in en vervolgens zal de advertentie aan mensen in deze omgeving getoond worden. Afhankelijk van het platform waarop je adverteert (Facebook bijvoorbeeld) kun je bepalen wie je wilt aanspreken: mensen die op de locatie wonen, mensen die er op bezoek zijn of mensen die deze locatie als interesse hebben. Allemaal hebben de betrokkenen een andere intentie met de locatie.

Ga voor een breder bereik middels een straal

Je kunt er tevens voor kiezen om vanaf een bepaalde locatie een straal van een x-aantal kilometer aan te houden. Je advertentie wordt dan in deze omgeving getoond. Dit is ideaal als je niet precies weet waar je audience zit, maar wel een ruime schatting daarvan kunt maken.

Meet de resultaten en stel eventueel bij

Online marketing biedt je de mogelijkheid om je advertentiecampagnes in te zien. Je leest precies af hoe goed deze ads bekeken worden, of erop wordt geklikt en hoeveel deze clicks jou gemiddeld kosten. Zo kun je bepalen of je je campagne wilt bijstellen of niet. Misschien kom je erachter dat je een te hoog budget hebt ingesteld en kan dat prima naar beneden. Houd deze gegevens continu bij om een zo rendabel mogelijk resultaat te genereren.

Schakel een professional in

Het bedenken, aanmaken en onderhouden van advertenties kan tijdrovend en lastig zijn. Als je merkt dat je hier zelf niet aan toe komt is het verstandig om dit aan een ervaren team over te laten. Zij weten precies hoe ze de marketingmethoden kunnen inzetten om jouw bedrijf goed zichtbaar te maken op internet. Doordat zij dit voor jou oppakken, kun jij met een gerust hart je tijd besteden aan andere zaken binnen je onderneming. Een optimale manier om jouw business online te laten groeien.

https://www.omcbase.nl/regionaal-adverteren/