Internet Marketing Gids
Image default
Marketing

Social media voor je bedrijf

Als bedrijf wil je graag gevonden worden door (potentiële) klanten. Daarom is het tegenwoordig ook belangrijk dat je actief bent op social media want dat is waar je klanten ook zijn. En dat is op dit moment zeker social media. Er is wel een switch geweest in de kanalen die het belangrijkste zijn om te gebruiken.

Wat verwachten je klanten?

Kanalen die een aantal jaar geleden het belangrijkste waren zijn dat nu niet meer. Dit komt vooral doordat de voorkeur van de klanten is veranderd. De voorkeur is veranderd van tekst naar een afbeelding naar een video. Dit heeft er mede mee te maken dat de meeste mensen steeds meer en meer schermtijd hebben op een dag en daardoor is de focus verminderd. Dus pakkende, korte video’s of afbeelden met teksten zijn het beste om te gebruiken tegenwoordig.

Marketing via social media

Social media is voor bedrijven net zo of misschien wel belangrijker dan radio, tijdschriften en tv om hun doelgroep te bereiken. Je kan heel gericht je doelgroep bereiken en je boodschap duidelijk maken via de verschillende kanalen. Wanneer je hier goed gebruik van maakt zijn de mogelijkheden heel groot. Toch zijn er veel bedrijven die hier de tijd niet voor hebben en/of misschien ook niet weten hoe ze dit het beste aan kunnen pakken. In dat geval zijn er ook bedrijven die je daarbij kunnen ondersteunen. Social media Enschede heeft ons bedrijf geholpen om dit goed op te zetten.

Meest gebruikte netwerken op dit moment

Op dit moment staat Instagram op 1 om te gebruiken voor bedrijven. Hier kun je goed aan de wensen voldoen en afbeeldingen of video’s plaatsen. Facebook staat nog wel op 2 maar de cijfers van gebruikers dalen wel. Vooral in het jongere publiek gebruikt dit steeds minder. Het jongere publiek is veel over gestapt naar snapchat. Als bedrijf is het moeilijk om hier op een organische manier gezien te worden maar je kan eventueel wel adverteren.