Internet Marketing Gids
Image default
Marketing

Ondersteun je marketing afdeling door freelancers in te huren

Werk je op een HR-afdeling of ben je ondernemer en ben je op zoek naar extra handen die je in drukke tijden kunnen ondersteunen? Dan kan het interessant zijn om één of meerdere freelancers in dienst te nemen. Een freelancer werkt vaak zelfstandig, beschikt al over de juiste kennis en kun je voor een korte periode inschakelen. In deze blog lees je wanneer iemand een freelancer genoemd mag worden en welke andere voordelen er nog aan het inhuren van freelancers gekoppeld zitten. Het mooie is dat een afspraak met een freelancer vaak vrijblijvend is. 

Wanneer is iemand een freelancer?

Iemand kan op veel verschillende vlakken een freelancer zijn, denk bijvoorbeeld aan een freelance online marketeer, een freelance SEO specialist, freelance HR-medewerker, men kan eigenlijk alle normale banen ook als freelancer uitvoeren. Iemand is pas een freelancer als diegene geen arbeidscontract heeft en daardoor ook geen vaste werkgever heeft. Eigenlijk is de freelancer eigen baas, maar werken zij vaak voor korte of wat langere periodes mee binnen één team of bedrijf. De freelancer zorgt zelf voor nieuwe opdrachten en dient zich bij de KvK als eenmanszaak in te schrijven.

Wat zijn de voordelen van freelancers op de werkvloer?

Denk jij erover na om een freelance SEO specialist in te huren? Dan is het goed om te weten dat er een aantal voordelen aan een samenwerking met een freelancer zitten. Ten eerste is de kans groot dat de freelancer al enige ervaring heeft op het gebied waar je hem/haar voor in wil huren. In dit geval gaat het om SEO. Het mooie aan freelancers is, dat zij vaak bij meerdere bedrijven actief zijn geweest, waardoor ze in verschillende teams hebben gewerkt en ze ook verschillende strategieën hebben uitgeprobeerd. De freelancer neemt op die manier een aardige hoeveelheid kennis en kunde met zich mee. Hierdoor zouden jullie samen nog wel eens tot nieuwe inzichten voor je business kunnen komen.

Daarnaast weet je van tevoren precies hoe lang de freelancer bij je aan de slag zal zijn. Voor die vastgelegde periode kunnen jullie een vaste prijs afspreken, zodat je financieel gezien direct weet wat je aan de freelancer kwijt zal zijn. Verder werkt een freelancer graag zelfstandig en wellicht niet eens bij jou op locatie, hierdoor ben je weinig tijd kwijt aan het managen van de werkzaamheden of het inwerken van de freelancer. Dit komt vooral goed uit als je zelf erg druk bent.