Internet Marketing Gids
Image default
Artikel marketing

Radiostation beginnen

Om een online radiostation te beginnen en houden zijn er door servers een aantal eisen opgesteld, zo is 1 van de eisen dat het radiostation een aantal luister uren behaald. Dit is voor vele kleine stations nog weleens lastig, om die reden zetten zij hun radio op verschillende radio platforms. Dit zorgt ervoor dat er veel radiostations op platforms staan. Men doet dan hun best om geluisterd worden en het aantal uren red. Ook helpt het hebben van verschillende accounts op platforms ervoor dat het station meer beluisterd wordt. U kunt zelfs reclame maken op deze pagina’s. Dit zorgt voor nog meer exposure omdat de radiostations zo worden uitgelicht. 

Ook voor bepaalde genres is het hebben van een eigen station zeer interessant omdat mensen vaak een radiostation willen beluisteren die hun favoriete genre afspeelt. Denk bijvoorbeeld aan een niche genre zoals punk, dit is niet mainstream, maar heeft wel veel aanhangers. Op de normale radio wordt deze muziek niet afgespeeld. Daarom kunnen zij uitzenden op hun eigen station. Ook blijft zo de community hecht en wordt de mogelijkheid geboden om tot elkaar te komen. Dit zorgt ervoor dat het radiostation populairder wordt en zo meer beluisterd wordt, zodat het kan blijven bestaan.

Online radio biedt ook andere kansen, u kunt bijvoorbeeld radio luisteren uit totaal andere windstreken. Radio luisteren Nederland, helpt kleine stations met hun bestaan. Deze zijn te vinden op het radio platform Radioguide.fm. Dit is een aanbieder van radio van over heel de wereld. Omdat deze werkt met internet streams is het mogelijk om u aan te melden. Zo hebben zij uit vrijwel alle landen wel een radiostation die u kunt beluisteren. Bent u geïnteresseerd in verschillende muziekgenres dan is radioguide.fm zeker voor aan te raden. Ook kunt u gewoon Nederlandse radio luisteren, geniet bijvoorbeeld van q music live.

http://www.radioguide.fm/