Internet Marketing Gids
Image default
Artikel marketing

Verschillende daken

Een dak is in steden vrijwel altijd hetzelfde, vaak schuin en bekleed met dakpannen. Deze daken geven een strak beeld omdat heel het rijtje huizen vaak hetzelfde is bedekt. Het is daarom soms lastig om een huis te hebben met een apart dak, apart in de zin van niet hetzelfde als anderen. Dit is voor velen geen probleem, maar anderen zouden dit graag anders zien. Zo zouden zij ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld dakpannen in een andere kleur te nemen. Zo kan men echt hun eigen huis maken. Maar het ligt ook aan de staat van het huis en of er een collectief onderhoudsprogramma is in de vorm van een VVE.

Een dak kan ook plat zijn, dit is vaak bij hogere gebouwen. Het voordeel van een plat dak is dat deze voor meer ruimte in het huis zorgen. Zo is een verdieping niet gehalveerd door een schuin dak. Men heeft zo een complete kamer waar overal zonder bukken gelopen kan worden. Een plat dak biedt ook de mogelijkheid tot het aanleggen van een dakterras, wel dient hier vaak een bouwvergunning aangevraagd te worden. Ook moet men de veiligheid in acht nemen en zorgen dat er rond een dakterras een reling geplaatst wordt. Een dakterras kan voor een bovenwoning extra ruimte opleveren en geeft de mogelijkheid om een buiten te creëren.

Maar er zijn ook daken die bedekt zijn met riet. Een rieten dakbedekking geeft een zeer authentieke uitstraling en wordt daarom steeds meer gewaardeerd. Tegenwoordig zijn niet alleen oude schuren voorzien van een rieten dak, steeds meer nieuwbouwprojecten krijgen ook een rieten dak. Dit zorgt ervoor dat rietdekkers steeds meer te doen hebben en dat zij zo hun beroep kunnen blijven uit oefenen. Ook hebben zij genoeg werk aan het onderhoud van zowel de nieuwe als oude daken. De techniek van deze oude manier van dakdekken is flink verbeterd.

http://www.rietwerk.nl/