Internet Marketing Gids
Image default
Artikel marketing

Je brood verdienen met webteksten schrijven

Het internet is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Alles gaat online. Een vakantie boeken, voer voor de hond bestellen, een afspraak maken bij de kapper. Vrijwel ieder bedrijf heeft tegenwoordig dan ook een website. Die website moet natuurlijk worden voorzien van goede webteksten en daar is lang niet iedere ondernemer goed in. Veel bedrijven besteden dit werk dan ook uit. Ze zoeken hiervoor een goede tekstschrijver die hen kan helpen met het schrijven van sterke SEO teksten. Daarom is dit een baan waarmee je een goede boterham kunt verdienen.

Zelfstandig of via een tekstbureau

Je kunt je aanbieden als zelfstandig tekstschrijver en rechtstreeks met opdrachtgevers onderhandelen over een opdracht en prijs. Je kunt ook reageren op een oproep van een tekstbureau dat schrijvers zoekt. Het laatste heeft een aantal voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je niet zelf opdrachten binnen hoeft te halen. Dat wordt gedaan door het bureau. Jij krijgt als schrijver opdrachten toegestuurd met webteksten die je moet schrijven. Je kunt vaak zelf aangeven hoeveel uren je wilt werken, de hoeveelheid opdrachten wordt daar op afgestemd.

Is er wel voldoende werk voor een tekstschrijver?

Er komen elke dag nieuwe bedrijven bij en dus ook nieuwe websites. Maar dat niet alleen. Bestaande bedrijven willen ook nieuwe teksten op hun webpagina en schakelen daarvoor een tekstbureau in. Als ze merken dat ze minder populair zijn bij de zoekmachines bestellen ze soms grote hoeveelheden teksten om ervoor te zorgen dat ze hoger in de ranking komen. Grotere bedrijven hebben daar soms tienduizenden euro’s voor over. Dit soort grote opdrachten zou je in je eentje nooit kunnen behappen. Een tekstbureau kan hiervoor meerdere schrijvers inschakelen en is dus in staat om dit soort grote klussen wel aan te nemen.

Benut je talent en word tekstschrijver

Als je het leuk vindt om te schrijven over uiteenlopende onderwerpen, en als je in staat bent om vlot te leveren en aansprekende content te produceren dan is tekstschrijver voor webteksten misschien wel een leuke baan voor jou. Het grote voordeel is dat je vanuit huis kunt werken. Dit werk is dan ook prima te combineren met je privé bezigheden.

https://www.textmakelaar.nl/