Internet Marketing Gids
Image default
Bedrijven

Veiligheid boven alles

Als we de fabrieken van tegenwoordig vergelijken met die de fabrieken van gisteren en honderden jaren geleden. De machines en fabrieken van nu en die van de toekomst zijn vaak rijkelijk uitgerust met de nieuwste technologieën. Bekijk bijvoorbeeld eens de fabrieken van Tesla. Elon Musk heeft rijkelijk geïnvesteerd in fabrieken die meer dan ooit kunnen gebruik maken van machines die het fabricageproces nog meer uit handen nemen. Dit zorgt ervoor dat er nog kleinere foutmarges zijn en dat je niet met het probleem van slecht personeel zit. De fabrieken die nu worden gebouwd voor Tesla zijn enorme joekels. Deze nemen dan veel plaats in beslag. Voor het beeld van mensen die in de buurt wonen wordt een enorme doos neer gelegd. In deze doos ligt dan een van de grootste en meest geavanceerde lopende banden van de wereld.

De mens is nog steeds nodig

Echter, is de mens nog altijd niet helemaal weg te denken uit de fabriek. Zo dient er onderhoud te worden uitgevoerd. Naast het onderhoud is het ook belangrijk dat er kwaliteitscontroles worden uitgevoerd. Zo kun je een machine op het juiste moment bijstellen of resetten. Door op tijd in te grijpen zorg je ervoor dat je niet met een groot aantal producten zit waar een afwijking in zit. Deze hoef dan niet weg te gooien of tegen een goedkopere prijs te verkopen.

De mens en de gevaren van een fabriek

Omdat de mens dus nog altijd dient rond te lopen in een fabriek, is het van belang dat het ook veilig is. We kunnen het ons tegenwoordig namelijk niet meer veroorloven om kinderen het onderhoud van een gevaarlijke machine te laten doen en er dan vervolgens achter komen dat het kind het niet heeft overleeft. Deze beelden van vroeger zorgen er voor dat er tegenwoordig verschillende voorzorgsmaatregelen zijn genomen. Ten eerste is kinderarbeid in Nederland natuurlijk afgeschaft. Maar daarnaast heb je natuurlijk ook nog dat je een helm dient te dragen en dat je zonder werkschoenen met stalen neuzen nergens meer binnenkomt.

Daarnaast is ook verplicht om MSDS sheets te gebruiken. De MSDS sheets zijn er voor bedoeld om iedereen een duidelijk overzicht te geven van de gevaarlijke stoffen die worden geïmporteerd. Wanneer er bijvoorbeeld zwavelzuur het land binnen komt uit China moet er worden gecontroleerd of dit dan ook wel echt zwavelzuur is en of er niet ook nog andere stoffen in zitten.

https://www.devibfabriek.nl/msds-material-safety-data-sheet/