Internet Marketing Gids
Image default
Eten en drinken

Een bourgondische maaltijdbereiding met de Dutch oven BBQ

Koop een Dutch oven BBQ en ontdek alle mogelijkheden van dit veelzijdige product. Gebruik hem op open vuur, op de barbecue of tussen hete kolen. Kook je liever niet buiten, omdat het bijvoorbeeld slecht weer is? Bereid dan jouw favoriete maaltijden in deze gietijzeren kookpot gewoon in de keuken. Je kunt er in stoven, bakken, frituren en grillen. Zelfs brood bakken gaat perfect in deze kookpot. Iedere bereidingswijze van vis, vlees of groenten zorgt voor een andere en unieke smaak. De warmte in de Dutch oven BBQ wordt goed vastgehouden vanwege de dikke wanden.

Brood maken in de Dutch oven BBQ

Wil jij brood bakken zoals ze dat in de middeleeuwen deden? Koop de Dutch oven BBQ en proef iets soortgelijks. Wist je dat het brood dat gegeten werd door rijke huishoudens gemaakt was van de beste granen, zoals tarwebloem? Mensen die minder bedeeld waren, aten brood gemaakt van rogge of gerst; dit werd masteluin of armenbrood genoemd. Je maakt zelf jouw brood in de Dutch oven BBQ met de volgende ingrediënten:

  • 500 gram meel
  • 300 milliliter lauw water
  • 11 gram gedroogde gist of 17 gram verse gist
  • 10 gram zout
  • 15 gram suiker
  • 30 gram olie of boter

Kijk voor het hele recept op de website van Outdoor Outfitter en geniet van jouw zelfgemaakte brood.

Gebruik jouw gietijzeren kookpot op de juiste manier

Als je gaat koken met gietijzer, is het belangrijk om de pot goed te onderhouden. Voor je eerste gebruik moet je hem inbranden. Maak een heet sopje met een mild afwasmiddel en was de pan goed schoon. Droog hem goed af en zet hem ondersteboven op een stuk aluminiumfolie in de oven. Verwarm de pan een half uur op 150 graden Celsius, draai hem vervolgens om en laat hem er nog een kwartier in staan. Neem dan de pan uit de oven, veeg hem schoon met papier en vet hem in met spek, kokosnootvet of gietijzer conditioner. Zet hem dan nog een uur in de oven en dan is je Dutch oven BBQ klaar voor gebruik.