Internet Marketing Gids
Image default
Eten en drinken

Een dieet volgen?

Als je wilt gaan afvallen, dan is het van belang dat dit op een gezonde manier gebeurd. Dit kan door voldoende te sporten en door gezond te eten. Ook zijn er veel mensen die een dieet proberen. Het nadeel is dat er zoveel diëten zijn dat je door de bomen het bos vaak niet meer ziet. Waar moet je beginnen en welk dieet werkt het beste? Dit is vaak persoonlijk en het is belangrijk dat je jezelf goed voelt bij het dieet dat je volgt en de voeding die daarbij hoort. Ook komen er steeds vaker extremere diëten op de markt. Deze worden ook wel crashdiëten genoemd. Bij een crashdieet krijg je extreem weinig calorieën binnen. Sommige voedingsdeskundigen waarschuwen echter voor eventuele gezondheidsrisico’s wanneer men zich niet goed houdt aan zo een dieet

Een crashdieet; het waterdieet

Een van zulke diëten is het waterdieet. Het doel is om binnen 2 maanden kilo kwijt te raken door voornamelijk water te drinken. Bij het water dieet drink je 2 tot 4 liter per dag met daarnaast nog iets meer dan 1000 calorieën aan voeding. Drink nooit meer dan 4 liter water per dag! Er zijn wel enkele nadelen van dit strenge dieet. Zo kun je een tekort krijgen aan essentiële voedingsstoffen zoals ijzers, vitaminen, mineralen en vezels. Je komt als het ware energie tekort om te verbranden. De gevolgen hiervan kunnen zijn dat je weerstand omlaag gaat, je energieniveau daalt, je vaker hoofdpijn krijgt en concentratie verliest.

Wil je het water dieet toch eens proberen, dan ziet het er als volgt uit. Een ontbijt van 400-600 kilocalorieën, voor lunch alleen water en ook als tussendoortje alleen water. ’s Avonds een maaltijd van maximaal 600 kcal. Drink niet al het water in een keer, maar verdeel het door de dag heen.

https://dieetschema.nl/tag/water-dieet/