Internet Marketing Gids
Image default
Marketing

Online Marketing voor een start-up

Wanneer je net een bedrijf bent begonnen is het lastig om direct goed te ranken met SEO. Het is noodzakelijk dat je hier gelijk mee begint. SEO is een van de belangrijkste onderdelen voor het succes van je bedrijf. Maar om je bedrijf een kickstart te geven is het slim je bezig te houden met adverteren. Dit kan in verschillende vormen. Social media marketing is een hele goede optie wanneer je een startup bent. Je kunt op deze manier adverteren via verschillenden social media kanalen. Dat ligt er natuurlijk aan het beste kanaal is om jouw doelgroep te bereiken. Wil je goede resultaten? Laat je social media uitbesteden. Social media marketing is niet alleen een aantal ads maken. Het gaat veel verder dan dat. Constant moet je social media campagne geanalyseerd en geoptimaliseerd worden. Dit doe je voor lagere kosten en meer klanten. Hoe langer je hiermee bezig bent voor je bedrijf hoe meer gevoel je krijgt voor de klanten die je moet targetten.

 

Vormen van social media marketing

Gemiddeld zitten mensen 2,5 uur per dag op social media. Dat is een groot deel van de dag. Een goede kans om jouw product of dienst te laten zien aan je doelgroep. Social media marketing is nog meer effectief wanneer je een jonge doelgroep hebt. Vrijwel alle jongeren zijn aanwezig op Social Media. Zoals eerder benoemd ligt het aan je doelgroep op welk kanaal je adverteert. Op wat voor kanalen kun je allemaal adverteren? In deze alinea worden een paar belangrijke opties uitgelicht.

 

Facebook: Facebook marketing is heel handig om te gebruiken. Facebook heeft natuurlijk veel gebruikers en veel gegevens van gebruikers. Je kunt via Facebook Blueprint een advertentie in elkaar zetten en de juiste mensen targetten. Mits je de juiste kennis hebt.

 

Linkedin: Dit is vooral handig als je bedrijf in de Business to Business markt zit. Via dit kanaal kan je ook goede content maken die sneller wordt gedeeld wanneer het nuttig is. LinkedIn is ideaal om je naamsbekendheid uit te breiden.

 

Tik Tok: Tik Tok is relatief nieuw maar is flink in populariteit gegroeid. Veel kinderen zitten op dit kanaal. Dit is misschien wel ideaal voor jouw bedrijf wanneer kinderen je doelgroep zijn?