Internet Marketing Gids
Image default
Marketing

Tips voor bedrijven hun sociale media

Sociale media is tegenwoordig onmisbaar voor de meeste bedrijven. Niet alleen kun je het gebruiken om je al bestaande klanten op de hoogte te houden van jou werk maar ook om nieuwe klanten te werven. Maar wet kun je allemaal op deze sociale media kanalen zetten. Want je wilt het ook aantrekkelijk maken voor je volgers.

Wat je bezigheden zijn

Een leuke manier om je klanten mee te nemen in jouw dagelijkse bezigheden is een van je medewerkers toegang geven tot je sociale media kanaal en hem of haar voor een dag laten posten op dat kanaal.  Zo laat je aan je klanten zien hoe een reguliere werkdag er uit ziet maar ook hoe aan hun producten worden gewerkt. Als je een groter project af gemaakt hebt kan het ook leuk zijn om dat op je sociale media te zetten.

Winacties

Een andere manier om reacties uit te lokken die je kanaal laten groeien is door een winactie te runnen. Zo laat je je bekende klanten weten dat je ze waardeert en iets teruggeeft en tegelijkertijd krijg je meer reacties op je sociale media kanalen om meer volgers te krijgen, een win win dus.

Inhaakkalender

Voor ieder jaar bestaat er een inhaakkalender. Zo is er voor dit jaar ook de inhaakkalender 2020. In een inhaakkalender staan voor iedere dag wat de feestdag is. Zo heb je altijd een insteek voor je sociale media post als je niet weet wat je die dag moet plaatsen. Meestal staan er meerdere opties per dag dus je zult altijd wel iets kunnen vinden dat passend is voor jouw bedrijf.

Nieuwe medewerkers

Als je nieuwe medewerkers krijgt is het altijd leuk om ze dan, uiteraard met toestemming, op je sociale media kanalen te plaatsen. Zo kun je aan je klanten laten weten dat je nieuwe medewerkers hebt en kom je persoonlijker over als bedrijf

https://web-wings.nl/inhaak-kalender/