Internet Marketing Gids
Image default
Marketing

Waarom SEO belangrijk is

Je hebt een prima lopend bedrijf, mond tot mond reclame gaat allemaal goed en je bent zelfs al zo brutaal geweest om Google advertenties aan te zetten. Maar dan de volgende stap, hoe kan ik organisch gevonden worden in Google?

Daar heb je SEO voor nodig, oftewel Search engine optimization en in het Nederlands Zoekmachine optimalisatie.

SEO is het verbeteren van jouw website zodat deze beter gaat scoren in Google. Hoe jouw site er zelf voor staat is belangrijk, maar externe websites hebben ook invloed op de zoekresultaten. SEO wordt opgedeeld in 3 belangrijke aspecten.

–          On-page SEO: alles wat op individuele pagina’s gebeurt om te scoren

–          Off-page SEO: alles wat buiten de website op gebeurt om te scoren

–          Technische SEO: alle technische aspecten van de website die invloed hebben op jouw score

Nu stel jij jezelf natuurlijk de vraag: hoe hoog sta ik in Google?

Maar waarom is dat belangrijk?

Gratis bezoekers!

Dit is natuurlijk niet helemaal waar, je moet wel investeren in jouw website om goed te kunnen scoren in Google. Maar wanneer je website goed staat en je gaat scoren op een aantal zoekwoorden blijven dat ‘gratis’ bezoekers zolang jij op die plek staat! Haalt een concurrent jou in is het natuurlijk belangrijk om de zeilen weer even bij te zetten.

Het straalt autoriteit uit

Iedereen weet dat je de eerste plek kan behalen in de advertenties als je er maar genoeg geld tegenaan gooit! Maar als jij bovenin Google staat moet je iets op de pagina goed hebben gedaan! Ook Google is steeds meer gefocust op sterke content.

Je trekt een nieuw publiek

Er is maar een deel van de mensen dat op de betaalde resultaten klikt in Google. Het grootste deel van de zoekers slaat deze resultaten over en gaan direct naar de organische pagina’s. Als jij daar tussen staat is dat natuurlijk weer een nieuwe kans.