Internet Marketing Gids
Image default
Dienstverlening

Bent u al klaar om een VoIP reseller te worden?

VoIP-resellers zijn erg populair geworden in dit Internet of Things tijdperk, waar communicatie de sleutel is geworden tot het succes van elk bedrijf. U kunt VoIP zelfs met een klein budget gaan verkopen en u hoeft geen expert te zijn in de geavanceerde technologie ervan. Het enige dat u nodig heeft, is een basiskennis van wat VoIP is, wat de belangrijkste functies zijn en welke voordelen het kan bieden voor moderne bedrijven.

Als u klaar bent om een VoIP reseller te worden, maar niet weet hoe u moet beginnen, vindt u hier een korte handleiding om u te helpen dit lucratieve bedrijf een vliegende start te geven!

 

Kies als eerste het bedrijfsmodel

Het eerste dat u moet overwegen voordat u met uw VoIP-bedrijf begint, is met welk model u wilt werken. Er zijn een paar hoofdmodellen van een VoIP reseller worden, die elk een andere schaal, verantwoordelijkheden, voor- en nadelen hebben.

De eerste en gemakkelijkste benadering is om VoIP-dealer of verkoopagent te worden voor een gevestigd VoIP-merk. U fungeert in wezen als hun verkoper in ruil voor een commissie. De voordelen zijn dat u geen technisch personeel in dienst hoeft te hebben. U heeft alleen de juiste vaardigheden nodig om klanten te werven en bestellingen op te nemen. De VoIP-leverancier doet al het technische werk en factureert klanten. De nadelen zijn dat u niet echt eigenaar bent van uw klantenrelaties, dat u er niet anders uitziet dan welke andere dealer dan ook en dat u geen controle heeft over de prijsvoorwaarden.

 

Een zelfvoorzienende VoIP reseller

De tweede optie is om een zelfvoorzienende VoIP reseller te worden voor een wholesale-VoIP-operator. U verkoopt het product als uw eigen product en neemt de volledige verantwoordelijkheid voor het leveren en ondersteunen van VoIP-systemen voor uw klanten. De voordelen zijn dat u met de nodige technische vaardigheden de meeste winst kunt behalen met VoIP-doorverkoop.