Internet Marketing Gids
Image default
Dienstverlening

Microneedling: dit is het, en zo werkt het

Een doffe of onregelmatige huid, veroorzaakt door bijvoorbeeld littekenweefsel of het verouderingsproces, kan onwenselijk zijn. Een effectieve manier om dit te verhelpen is Microneedling, een behandeling die de natuurlijke aanmaak van collageen en elastine bevordert. We zullen hier vertellen wat Microneedling precies is, en hoe het proces in z’n werk gaat. 

Wat is Microneedling?

Microneedling is een populaire behandeling van zichtbare poriën, rimpels en donkere vlekken. Met kleine naaldjes worden er gelijkmatige openingen in de huid gemaakt. Het creëren van deze gecontroleerde schade zorgt ervoor dat het omliggend weefsel gedwongen wordt om de schade te herstellen, en daartoe maakt het collageen aan. Dit herstelproces leidt ertoe dat onregelmatigheden op de huid, zoals littekens, rimpels of hyperpigmentatie, verminderen waardoor een egale huid ontstaat. De microneedling behandeling zelf kan vervelend aanvoelen, maar daar staat tegenover dat het resultaat blijvend is. 

De behandeling 

De eerste stap is een consult met de huidtherapeut, waarin de verschillende methodes uitgelegd worden, en welke resultaten je van de behandeling kunt verwachten. Op basis van de huidstructuur wordt een behandelplan opgesteld. Voor de behandeling begint dient blootstelling van de huid aan het zonlicht minstens drie weken vermeden te worden, dit om ervoor te zorgen dat de pigmentcellen zo rustig mogelijk zijn. Daarnaast moet de huid voorafgaand aan de procedure behandeld worden met retinol en provitamine. Voor aanvang van de behandeling wordt de huid gereinigd en wordt er hyalonzuur aangebracht. Daarna zal het proces van Microneedling beginnen. Op bepaalde gebieden, zoals het voorhoofd, kan het door het onderliggend botweefsel gevoelig zijn. Na de behandeling zal de huidtherapeut de huid insmeren met een herstellende en kalmerende crème. Elke behandeling duurt dertig à vijfenveertig minuten. 

Het herstel

Na de behandeling kan de huid gevoelig zijn. Ook in dit stadium moet blootstelling aan de zon vermeden worden, en tot zes weken na iedere behandeling moet, als je naar buiten gaat, het gezicht goed ingesmeerd worden met zonnebrandcrème. Tijdens de herstelperiode worden er diep in de huid herstelprocessen op gang gebracht, waardoor na vier weken de eerste resultaten zichtbaar zullen zijn. Zes tot acht weken na de laatste behandeling zullen het collageen en de elastine ten volle gerijpt zijn, en is het eindresultaat te merken. Dit resultaat is permanent. Echter, het natuurlijke verouderingsproces maakt dat er na verloop van tijd toch weer collageen afgebroken wordt.