Internet Marketing Gids
Image default
Dienstverlening

ZZP Administratiebureau

Bent u een eigen bedrijf begonnen, of heeft u al een tijdje een eigen bedrijf en deed u altijd zelf de administratie, maar wilt u het nu graag uitbesteden? Wat het ook is: in die gevallen kunt u natuurlijk op zoek gaan naar een ZZP Administratiebureau. Er zijn zeer veel ZZP Administratiebureaus actief op de markt, maar hoe vindt u nu de juiste? In de regel gaat u namelijk een langdurend contact aan met een ZZP Administratiebureau, wat dan ook weer als gevolg heeft dat u niet impulsief bij eentje moet aansluiten, want u legt ook een boel vertrouwen in de hand van dat kantoor. In dit artikel geven wij tips over het vinden van een goed administratiekantoor.

 

Hoe groot is uw bedrijf?

Voordat u op zoek gaat naar een administratiekantoor, is het van belang om eerst al aan te duiden hoe groot uw bedrijf precies is. Op basis daarvan is het namelijk gemakkelijk om een administratiekantoor te vinden. Heeft u bijvoorbeeld een zeer grote onderneming? In dat geval bent u ook vaak verplicht om bij de KVK een jaarrekening te deponeren. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u een BV bent, want dan is dat verplicht. Dit hangt niet alleen van de omvang van uw bedrijf af maar ook van de vorm. In principe geldt: hoe uitgebreider de administratie, hoe meer ervaring er vereist is. Als u dus een zeer groot bedrijf heeft, is het vaak handiger om een accountantskantoor in te schakelen. Dit is namelijk een beschermde titel en dan weet u zeker dat alles goed gaat. Ook als u uw administratie uit gaat besteden, blijft u namelijk nog wel verantwoordelijk voor de administratie.

 

Hoe verloopt de communicatie met het kantoor

Een ander belangrijk punt is dat u moet nagaan hoe de communicatie verloopt met het administratiekantoor. De communicatie moet aan een aantal eisen voldoen. Allereerst wilt u natuurlijk graag op een goede manier contact hebben. Er moet af en toe ook een gebbetje kunnen worden gemaakt. Dit bevordert ook de sfeer en als u goed contact heeft met uw administrateur, dan is dit voor iedereen beter. Maar ook de communicatie in geval van problemen is natuurlijk zeer belangrijk. Stel u bijvoorbeeld voor dat u te maken krijgt met een controle. Dan wilt u natuurlijk dat dit zo snel mogelijk allemaal geregeld wordt en heeft u de hulp van uw administrateur zeker nodig. Hij of zij moet dan ook altijd goed bereikbaar zijn. Ook als het om algemene vragen gaat, dan is het ook belangrijk dat uw administratiebureau goed bereikbaar is.